Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Fritid | Livsstil 15 jun 2022

Tips för att hitta rätt nanny

Att hitta en pålitlig nanny eller en regelbunden barnvakt upplevs av somliga som svårt, men det behöver det verkligen inte vara. Oavsett om man bor i en storstad eller på en mindre ort, så finns några fungerande och generella råd för att hitta en passande nanny.

 

Förr sökte de flesta familjer sina barnvakter i de privata kretsarna, men numera är det vanligare att kontakta ett företag som många nannys har anslutit sig till. Och det har många fördelar, som exempelvis att man betalar vit lön, vilket bidrar till samhället. Dessutom är den professionella barnvakten försäkrad under arbetstiden, och det är en stor trygghet för både den anlitande familjen och den barnpassare eller aupair som arbetar med barnen, i hemmet. Jämfört med tidigare krav på en barnvakt så vill många föräldrar numera ha mer än bara enkel närvaro av någon som är mognare än barnen. Hos de flesta organisationer som erbjuder barnpassare, läxhjälpare, aupairs, och annan assistens kopplad till barnen, har personalen en rad utbildningar och certifieringar. De har genomgått tester och förberetts för olika situationer som kan uppstå.

 

Välja lågt pris eller hög kompetens?

Visst kan det låta lockande och billigare att fråga vänner och grannar om deras tonåringar vill tjäna en slant för att passa dina barn. Men, som förälder kan det vara bra att veta att företagens anställda barnpassare har adekvat utbildning och selekterats utifrån personliga förutsättningar. På en av de större aktörernas hemsida, mynanny.se, understryks också att varje Nannys bakgrund har kontrollerats, för att garantera deras hederlighet och att de inte förekommer i belastningsregistret. Dessutom har personerna certifierats i hjärt- och lungräddning. Man bör även väga in att man får göra RUT-avdrag för kostnaden om man anlitar en professionell.

 

Barnpassning enligt anpassning

Alla familjer har olika rutiner och behov så det är värdefullt att finna en nanny som är flexibel och lyhörd för familjens önskemål och värderingar. Ställ de relevanta frågorna när ni samtalar för första gången. Förklara om ni behöver hjälp någon enstaka dag i veckan, om ni vet dagsbehovet med kort varsel eller kan planera för längre tid framöver. En klar fördel är att välja någon som bor i närheten, eller i samma stadsdel för att förenkla flexibiliteten. Om det finns direkta kommunikationer kan en nanny på avstånd också fungera.

 

Text: Redaktionen, Villanytt

Bild: Artem Podrez, Pexels

Annons