Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Livsstil | Mat & Dryck 11 dec 2017

Stig in i kaffets underbara värld med din personliga kaffeexpert

Kaffe är centralt för de flesta människor och det finns alltid något man kan prata om. Kanske har man varit i Spanien och vill smaka en Cortado igen, eller en mezzo, som det heter i Italien, eller så är man sugen på att investera i sin första kaffemaskin. Vill du prata lite kaffe med en riktig kaffeexpert skall du bege dig till Odinsplatsen i Göteborg, och prata med Linn Hansen som är ägare till butiken Kaffepåsen, tillsammans med Dan Kalmark.

– Det här är min hobby, jag jobbar med något som jag tycker är roligt.  Allt från den lilla bönan, verktygen runt till koppen och ser det inte som ett arbete, berättar Linn.

Kaffepåsen är rutinerade i branschen och såg fördelen med att ha allting under samma tak,

-Vi har kaffemaskiner från Schweiziska JURA, ett premium segment för helautomatiska kaffemaskiner för hemmabruk, de är lite högre i pris men samtidigt högre kvalité. Medan de manuella maskinerna från ECM och Sage är otroligt vackra maskiner men kräver mer kunskap eftersom det är ett hantverk från grunden. Det är balansen mellan trycket, temperaturen och malningen som avgör hur kaffet kommer att smaka, berättar Linn.

Företaget har även en egen verkstad, där eventuell service kan utföras. Kunden får ett sms när servicen är utförd, och väntetiden är 1-3 arbetsdagar.

För Linn är det viktigt med hållbarhetstänk.

När det kommer till kaffemaskiner försöker hon få kunden att inte slänga i de fall maskinerna är äldre.

-Vi får in JURA-maskiner som är femton år gamla och det finns alltid reservdelar samt en het andrahandsmarknad. Ifall en kund lämnar sin gamla maskin och väljer köpa en ny försöker jag alltid att hitta en ny kund till den gamla maskinen, berättar Linn.

Kaffesortimentet som finns i butiken är utvalt från kunderna och butiken jobbar med olika mikrorosterier, som är måna om kvalitén på bönorna såväl som farmen och dess anställda. Sedan har Kaffepåsen sina egna kaffesorter ihopsatta av Linn.

-Kaffepåsens kaffe finns i fyra färgglada färger, den första blandningen kom 2012, och då var det hur jag tolkade en god Espresso. Sen kom NO.2 2013, en tolkning hur mina kunder vill ha sin Espresso lite mer chokladig med en lång behaglig eftersmak. Den tredje blandningen, NO.3 kom ganska så snabbt efteråt.

Kaféet som ligger vägg i vägg har en luftig yta och är barnvänligt, och många som kommer vill bara byta miljö. Det är skönt, man har sin lilla hörna och det finns el-kontakter överallt samt Wifi, så många väljer att samtidigt som de kopplar av, sitta och arbeta.

Kaffepåsen är stället där man träffas och hänger och tar en kopp, pratar om kaffe, pratar om livet, och där alla är välkomna, oavsett om du skall investera i din första JURA-maskin, vill köpa en påse kaffe eller bara kika!

 

Välkomna in önskar Linn och Dan!

Annons