Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Livsstil 4 okt 2021

Rockiga stilen alive and kicking

Dödskallar, tuffa gester och en touch av piratromantik är bara några av de klassiska symbolerna i rockstilen. Det är kanske den mest långlivade designgenren någonsin, och den älskas i tatueringar, kläder, accessoarer och inredning. Många som inte alls betraktar sig som rockers, väljer ändå ofta rockigt influerade bälten och smycken. Det märker Jessika Kempe på webbshopen JE Like, vars accessoarer, inrednings- och bruksartiklar har en klart rockig attityd.

Jessika Kempe visar Villanytt hur den rockiga stilen utmärker både de smycken som hon själv designar och tillverkar, samt webbshopens utvalda sortiment.

–Ja, på solglasögon, manschettknappar, armband, handdukar, ljusstakar och mycket annat. Motiven med den rock-gestikulerande handen och texten ”You rock” har jag tagit fram, och de är mycket populära på exempelvis våra kabinväskor, serveringsbrickor och glasunderlägg.

Ännu fler färgrika och rock-romantiska bildmotiv har Jessika valt på tygväskor, brickor och tavlor – däribland motiv av konstnären Kattis Palmnäs och designern Rachel Van Asch.

Rocksymboler på oväntad plats

Villanytt hittar flera artiklar där rockig design blir helt oväntad. Exempelvis skydd för golfklubbor, golfhanddukar och klassiska näsdukar för bröstfickan på kavajen. Till och med det eleganta grillförklädet av skinn har en dekorativdödskalle, inpräglad.

Jessika visar oss flera bilder på nybakade dödskalleformade muffins och kakor, som kunderna bakat med butikens bakformar.

–Visst, och till fikat eller festen kan man ju duka med serveringsfat och glasunderlägg i samma stil. Det är bara din fantasi och ditt mod som sätter gränsen.

Mycket attityd

Stilen influerades tidigt av skivomslag, bikerkultur, tatueringar och skräckfilm och har sen avdramatiserats och fått en mer livsbejakande laddning. Men den har fortfarande har en lite rebellisk laddning kvar. Jessika visar oss flera gjutna metallbeslag med dödskallar i både skulptur och relief, för hem och inredning:

–Med den här snygga dörrknackaren så får ytterdörren och huset en tuff karaktär. Och, när gästerna klivit in så kan de hänga jackorna på de här tuffa dödskalle-klädkrokarna. Den mindre modellen av dörrknackaren kan även funka som fräcka handtag på byrålådor.

Text: Tom Swales

Annons