Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Fritid | Livsstil | Mat & Dryck | Resmål 11 dec 2019

Konst, hantverk, fika och dofter i nya gårdsbutiken

Array

Holms Hage är Abbekås nya besöksmål för älskare av rustik design, bruksföremål och fikastunder i lantligt romantisk miljö. Den vackra havsutsikten är naturligtvis oförändrad, men inuti den gamla hästgårdens stall och byggnader etableras nu butik, kafé, kursverksamhet och en festlokal. Den genuina känslan kompletteras med produkter av ull, textilier, keramik, målningar, tvålar och ljus från småskaliga tillverkare, i bland annat Skåne.

Anne Bengtsson och hennes man har mycket att färdigställa innan dörrarna kan öppnas, för premiären i adventstider.

–Ja, men alla delar, som exempelvis ett utekafé, behöver ju inte vara klart förrän i sommar. Nu ska vi främst visa upp den härliga butiken, med alla underbara och unika ting. Vårt koncept har ett ekologiskt och hållbart tema, med många närproducerade varor och det är viktigt för oss.

Anne är själv keramiker, och hennes rustikt designade muggar möter man bland annat i butiken. Hon kommer även att hålla keramikkurser på gården, och hon samarbetar även med andra konstnärer och hantverkare vars verk säljs här hos Holms Hage.

Linoljetvål, mjöl och merinoull

Holms Hage kommer att vara öppet under alla säsonger, berättar eldsjälen Anne Bengtsson.

–Visst. Även om det kanske bara är helgöppet under lågsäsong, så blir det troligen konstant öppet under turistsäsongen, och inför julen. Kolla gärna på hemsidan, för öppettider och inspiration. Vi räknar med många besökare under sommaren, och då är det verkligen roligt att kunna visa upp så många lokala eller sydsvenska artiklar.

Anne nämner bland annat ekologiska linoljetvålar, kläder av merinoull från en leverantör i Malmö och flera mjölsorter från Limabacka kvarn i Halland och Gissleberga kvarn i Svalöv.

Ovanpå det gamla höloftet förbereds en annan gren i verksamheten:

–Ja, här blir det en lokal för fester eller möten, med upp till 35 personer. Och jag tror att den lantliga och lite romantiska känslan, kommer att bidra till riktigt trevlig stämning för grupper som arrangerar sina träffar här, avslutar Anne.

Läs mer: www.holmshage.se

Text: Tom Swales

Annons