Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Livsstil | Mat & Dryck 28 nov 2018

Hälsosam och prisvärd mexikansk mat

Array

I Mexiko är Burrito en populär Street-Food rätt, och på restaurangen Zócalo, finns flera stycken helt oemotståndliga varianter. Kanske är du sugen på svensk Chipotlegrillad kyckling eller varför inte Pulled Pork eller vegetariskt? Här äter du hälsosam mat med färska råvaror från grunden och som går snabbt att tillaga. Dessutom kostar det inte skjortan, och du kan lätt samla ditt favoritsällskap och njuta av god vällagad mat och dryck, under en helkväll du sent kommer glömma.

Zócalo är ett av världens största torg och ligger i Mexiko City. Där träffas vänner och familjemedlemmar och äter god mat, precis som på Zócalo. Restaurangkedjan expanderar kraftigt i Göteborg och finns än så länge i Frölunda Torg, nya Mölndal gallerian, och nu även i Nordstan uppe i Femmanhuset.  I mars 2019 öppnar Zócalo även upp deras fjärde restaurangen i Kongahällas Food-Court i Kungälv.

Personerna som driver restaurangerna är Jonas Andersson och Malin Wendert och deras koncept bygger på hälsosam, fräsch, och smakrik mat som är tillagad från grunden till ett bra pris. Där du oavsett är vegetarian, vegan, LCHF eller glutenintolerant, kan kombinera maten, så att du alltid finner en rätt som passar just dig. All mat är exempelvis fri från tillsatser och socker.

– Det är bara proteinet man väljer, allt annat är ju samma. Är man vegan, kan man byta ut sin laktosfria kräm, till salsa istället och då kan man äta hela vår meny, säger Jonas.

På Zócalo väljer du basen för din maträtt först och där du kan välja på svensk Chipotlegrillad kyckling, Carnitas Pulled Pork, Barbacoa beef (högrev), Veggie Strips eller Pulled Jackfruit, (jättestor frukt). Sedan väljer du till om du vill äta en härlig Burrito eller Burrito Bowls, Tacos, Quesadillas, Tortas,  sallader eller Nachos. Och för dem små finns även en härlig barnmeny med Quesadillas, Burrito/Bowl eller Tacos.

– Dagens rätt serveras alltid mellan 10-15 på vardagar och då ingår det även Nachochips med Mediumsalsa till förrätt och våra juicer Guava- eller mango, samt kaffe och kaka.

-Man kan genom vår egna APP, beställa sin mat. Du väljer själv om du vill äta i restaurangen eller ta med dig maten samt under vilken TID. Många gäster kommer till restaurangen och tar ett bord direkt och sedan beställer sin mat. Då slipper man kö i baren om det är fullt ös.

Deras fredags After-Work är grymt populärt där dom erbjuder en Snacks meny med en öl, vin, cider eller ett alkoholfritt alternativ för 89 kronor. Sedan erbjuder de alltid Cava för 35:- glaset och härliga prisvärda mexikanska drinkar så som Margarita för bara 85:-

Unikt för Zócalo är att man kan se alla ingredienserna direkt på kvittot, vilket ingen annan restaurang erbjuder i hela Sverige.

-Vi vill ju att folk skall må bättre och försöker få folk att äta nyttigare och föra en dialog med dem. Vi har bara ett liv och det måste du vara rädd om, avslutar Jonas.

 

Text: Linda Johansson

Annons