Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Kultur 29 maj 2019

Figurativ konst med känslor

Array

Tack och lov sa Petra Hällnäs upp sig från sitt trygga jobb och lät sin dröm bli sann. Idag arbetar hon på heltid som konstnär och hennes alster blir till original, tryck på tapet och tyger, men också som ljudabsorberande konstverk.

Petra Hällnäs har alltid varit intresserad av konst, konstnärer och det konstnärliga uttrycket men utbildade sig till beteendevetare. Men hennes kreativitet pockade på.

– Jag ville inte bli gammal och ångra mig att jag inte försökt ta steget, säger Petra, så jag sa upp mig och bokade direkt en lokal för utställning ett år fram. På utställningen sålde jag nitton av min tjugoen tavlor och förstod att jag var på rätt väg.

Petra låter penseln styra och känner ingen som helst prestationskrav, utan låter det bli mer än stunds mindfullness när hon målar i sin ateljé varje dag. Hennes tavlor är detaljrika och materialen hon arbetar med är svensktillverkade för att det ska vara korta leveranssträckor och så liten miljöpåverkan som möjligt.

Konst är så mycket mer än en tavla. Det säger mycket om betraktaren och idag använder vi konst mycket som ett eget uttryck av hur vi vill ha vårt hem och miljön omkring oss.

Petra Hällnäs finns på Instagram och Facebook under namnet petrahallnasart.

Text: Sabine von Borgstede

Annons