Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Kultur | Livsstil 22 okt 2018

Den roliga 102-åringen

Array

Vi besöker Lorensbergsteatern. En 102-årig teater mitt i centrala Göteborg, där verksamheten koncentreras på roligt, nyskrivet, svenskt, gärna med musik. Den är Galenskaparnas och After Shaves hemmascen och de står för allt det där. När de inte själva spelar, blir scenen gästspelsscen.

Det finns inte alltid svenskt, nyskrivet material och som teaterchefen, Pernilla Wagnborg, säger: -Vi kan ju inte tacka nej till en fantastisk produktion, bara för att den inte uppfyller alla kriterier. Nu närmast i höst, kommer en väldigt rolig pjäs, som är relativt nyskriven, från London. En föreställning som fått alla utmärkelser som finns i West End och även på Broadway. Sven Melander har översatt och regisserat ett gäng duktiga skådespelare och stå upp-komiker, från Malmö, Göteborg och Stockholm.

Den är alltså både rolig och nyskriven, men den innehåller inte musik och är inte svensk. Dock spelas den på svenska. När föreställningen hade Sverigepremiär i Malmö fick den lysande omdömen i tidningarna, fyror och femmor i betyg.

-Vi har givetvis fler gästspel i form av konserter, konferenser, stå upp med mera. En fast produktion spelas vanligtvis torsdag-lördag, däremellan kommer artister som Sabina Ddumba, Daniel Sloss, Hellmans Drengar och balett. Mycket balett. I år har vi tre olika balettproduktioner. Det känns som om göteborgarna längtar efter riktig tåspets-balett. Svansjön och Nötknäpparen står på repertoaren, berättar Pernilla.

I vår är den fasta produktionen en musikal ”Annie” med Nanne Grönvall i huvudrollen. En välkänd musikal för de flesta, om barnhemsbarnet Annie och den elaka föreståndarinnan och så småningom en miljonär.

Till hösten blir det svenskt, nyskrivet, roligt med musik, men vi kan inte än avslöja vilken produktion det blir. Men bra – det blir det garanterat.

Text: Lorensbergsteatern

 

Annons