Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Djur | Lån/Försäkringar 25 nov 2019

Veterinärkostnader mer prisvärda än många anar

Array

Modern utrustning och kompetens är kostsamt men ökar patienternas chanser på Bohusläns Djursjukhus

Det pågår en debatt om skenande veterinärkostnader, men är argumenten och jämförelserna verkligen korrekta? Karin Norlinder är chefsveterinär på Bohusläns Djursjukhus i Uddevalla, som ingår i kedjan Anicura:

– Ökande veterinärkostnader beror ofta på ökade krav. För femton-tjugo år sedan så hade djurägare lättare för att acceptera ett hopplöst läge, och få fann det värt att investera i särskilt exklusiva åtgärder. Idag kan vårt djursjukhus erbjuda mer långtgående behandlingar, undersökningar och operationer tack vare investeringar i avancerad utrustning och kompetens. Det innebär ökade chanser för djuren, men naturligtvis även kostnader för de kunder som vill ta del av de modernaste möjligheterna. Bohusläns Djursjukhus ligger ju i framkant och följer de ökande kraven och rekommendationerna från myndigheter och branschorganisationer, som också innebär kostnader. Men, det betyder därmed att våra kunder verkligen får valuta för sina utgifter.

Förståelse ger nöjdhet

Djurägare som ser kvalitetsskillnaderna finner också vårdkostnaderna motiverade. Det finns alltså en tillfredsställande känsla i vetskapen om att man har gett sitt djur de bästa möjligheterna. Och när behandlingen på Bohusläns Djursjukhus leder till patientens tillfrisknande och ett fortsatt härligt liv, så är alla mycket tacksamma för vårdens utveckling. Fast Karin Norlinder har samtidigt förståelse för att alla inte har råd med de mest avancerade åtgärderna.

– Att som djurägare tvingas ta beslut om att avsluta behandlingen, och även djurets liv, är betungande. Men, vi veterinärer och djurägare har ett gemensamt ansvar för att hindra djurens lidande.

Karins bästa råd för att slippa ställas inför det valet är försäkring:

-Ja, jag önskar verkligen att alla valde att försäkra sina älskade djur. Att man har fått sin katt gratis är ingen anledning till att inte försäkra den, efter som det är relativt billigt.

Akut mottagning

Att Smådjursjukhuset i Uddevalla har akutmottaging är mycket uppskattat bland Västsveriges djurägare. Att dessutom ingå i kedjan Anicura höjer också tryggheten och vårdkvaliteten.

– Vi har kontinuerlig kompetenshöjning och tar ständigt del av varandras sammanlagda insikter och erfarenheter. Att hela Anicuragruppen drivs av en värdegrund som utgår från djurens bästa betyder lika mycket för mig som för djurägarna, avslutar Karin Norlinder.

Text: Tom Swales

Annons