Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Djur | Fritid | Livsstil 3 apr 2024

Nu lättare hitta hundvänliga hotell

På många webbtjänster för hotellbokning är det svårt att hitta sökfilter som kan gallra fram hundvänliga hotell på det önskade resmålet. Men nu blir det betydligt enklare. Villanytt kollar in den nya webbplatsen ”hundvänlig.se”, som visar boenden för gäster med hund.

Mellan tjugo och trettio procent av svenskarna lever med en hund i familjen eller i hushållet. Trots den omfattningen, och att många gärna vill kunna resa med sin hund så kan det vara svårt att hitta ett hotell som tillåter hundar på rummen. För många familjer och hundägare har det varit omöjligt att besöka vissa resmål, eftersom det är långt ifrån alla hotell som tillåter hundar. Eller rättare sagt: Det finns hundvänliga boenden på de flesta orter, och det finns turistorganisationer, hotellkedjor och hundföreningar som listar hotell för hundägare. Men användbarheten och sökfunktionerna är sällan smidiga och intuitiva. Även antalet hotell på de olika sajterna kan vara begränsade.

Snabbt hitta hotell som tillåter hund
När Villanytt testar Hundvänlig.se så kan vi enkelt klicka på sökknappen, fylla i destination och vistelsedatum och få fram ett imponerade stort urval. Till skillnad mot många andra sajter som erbjuds för att hitta ett hudvänligt hotell, så visas inte bara hotell som anslutit sig till webbplatsen, utan sökningen omfattar faktiskt varje hundvänligt hotell på söktjänsten Hotels.com. På sidan kan man även välja andra sökmetoder, som att klicka direkt på någon av Sveriges större och välbesökta städer, och då få fram listan med ortens hotell som tillåter hund. Vi får direkt upp 21 hotell i Malmö, 26 hotell i Göteborg och 40 hundvänliga hotell i Stockholm.

Utvalda rum på hundvänliga hotell
Med tanke på att cirka femton procent av de svenska hushållen har hund, så är det märkligt att inte alla turistboenden ser potentialen i att tillåta hund på hotellrummet. Enligt undersökningsföretaget Novus så rör det sig om ungefär 687 000 hushåll som har hund. Hundvänliga hotell har definitivt en marknad, är efterfrågade och enligt de hotell som tar emot hundar så påverkar det inte övriga och eventuella allergiska gäster. Det handlar oftast om att hotellen har några specifika rum för hundar och dess ägare. Rummen hyrs sällan ut till övriga gäster, och om de rummen skulle vara de enda lediga så tillfrågas alltid gäster om eventuella allergier innan de rummen erbjuds.

Flyga med hund
För den som reser med hund uppstår även andra frågor, som kan få svar på Hundvänlig.se. Vill man veta mer om möjligheten att flyga med hund så kan man även läsa om de olika flygbolagens villkor och förutsättningar här. Bland hundvänliga flygbolag hittar vi bland annat SAS, Norweigan, Finnair, KLM och Lufthansa. Och dess olika rekommendationer till de som ska flyga med hund hittar vi också på Hundvänlig.se

Hundvänliga badplatser
Att bada med hund på offentliga badplatser är också en härlig frihet. Och den som bor på ett hundvänligt hotell i Stockholm, Göteborg eller Malmö, hittar minst sju hundvänliga badplatser på webbplatsen Hundvänlig.se.

Text: Redaktionen, Villanytt

Annons