Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Resmål 16 mar 2022

Värt att veta om du vill bo i Malmö

Just nu så händer det mycket i Malmö stad och det är en stad i ständig rörelse med influenser från kontinenten. Det finns ett flertal parker och grönområden där man kan njuta av naturen eller ta ett svalkande bad i de många plaskdammar som finns.Malmö har även många temalekplatser som är ivrigt besökta av familjer med barn – men det finns också mycket aktiviteter på bibliotek, fritidsgårdar och muséer.

Malmö har även youtube-kanal där man kan se guidade turer på utställningar, titta på författarbesök eller lära dig mer om Malmös historia. Om man vill lära sig att dansa så kan man besöka de många workshops som finns online i bland annat hiphop, street jazz, breaking eller dance hall. Då Malmö är en populär stad att bo i kan det vara svårt att hitta lägenheter Malmö men det finns ändå en stor marknad för hyresmarknaden av bostäder.

Att göra i Malmö

Då Malmö är en universitetsstad som även är välbesökt av turister från alla länder är staden ett levande samhälle med ett stort utbud av restauranger, barer, shopping och olika kulturevenemang. För den som är intresserad av olika sevärdheter finns det ett brett utbud i Malmö med omnejd och den mest kända är Öresundsbron som går mellan Sverige och Danmark och består av två broar som tillsammans är 7845 meter lång och de är byggda i två plan där det  övre planet är motorvägar och det undre planet är till för tågtrafik. 

En annan känd plats är Lilla Torg som är ett torg i gamla staden i centrala Malmö och ligger i närheten av Stortorget. Förut ansågs det inte vara attraktivt att bygga där då den låg för lågt och det kunde bli risk för översvämning – men på 1590-talet så fylldes marken ut och man byggde då Lilla torg. Idag är Lilla Torg den näst största turistattraktionen i Malmö och det ligger många restauranger och barer där, och på somrarna är uteserveringarna fulla av folk som njuter av mat, dryck och sällskap.

Innan du söker boende i Malmö

Fundera var i Malmö du vill bo, om du vill bo i hus eller radhus, lägenhet eller om det räcker att hyra ett rum. Man bör även tänka över hur lång tid man vill hyra boendet men också vad det kostar i månaden och ifall man har råd med en deposition eller inte. På de hemsidor vars syfte är att matcha hyresvärdar med hyresgäster kan man även lägga in en annons om exakt vad man söker, när man vill hyra boendet och kanske uppge om man har några tidigare referenser.

Annons