Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Livsstil | Resmål 26 jun 2024

UPPLEV DET BÄSTA AV KUSTNÄRA SÄRÖ

Vore det skönt med lite avkoppling? Eller letar du efter platsen för nästa konferens? Då kanske Särö, beläget cirka 20 minuter söder om Göteborg, är något för dig. Viktoria Dahl på Säröhus tipsar här om aktiviteter som gästerna njuter av.

De flesta lever sina liv i ett högt tempo både på och utanför jobbet. Därför är det viktigt att ibland få återhämta sig. Då kan naturens positiva effekt på vår mentala hälsa, spa och aktiviteter i en trivsam miljö vara den bästa mixen.

– Särö har ett underbart läge här vid kusten och ett fint naturreservat som täcker halva ytan. Tidigt var Särö en kurort där många rika byggde hus med intressant arkitektur, som många idag beundrar under promenaderna. Många gästar Särö för att vandra, cykla och njuta av naturen, havet och stränderna. Dessutom finns det golfbanor och tennisbanor som lockar. En utflykt till Göteborg tar bara 20 minuter med bil, eller så unnar man sig en mysig shoppingtur i Kungsbacka som ligger ännu närmare.

SOLNEDGÅNG FRÅN HÖJDEN

Säröhus hotell är byggt på ett berg och därifrån bjuds man på härlig solnedgångar, och en underbar vy över havet.

– Anläggningen byggdes år 1913 och var från början ett semesterhem för lokförare. På banvallen, för det tidigare tågspåret till Göteborg, finns nu en fin asfalterad cykelbana för sköna turer. År 1976 köptes hotellet av nuvarande ägare och en del av personalen har jobbat ända sedan den tiden.

POPULÄRT SPA

Spaanläggningen på Säröhus lockar både långväga och lokala besökare. En älskad möjlighet är ”dagspa”, för spagäster på besök över dagen, ofta i kombination med en måltid. Exempelvis morgonspa med frukost, eller kvällsspa med middag.

Viktoria uppskattar att runt 70 procent av gästerna är privatpersoner och resten är företag som håller konferens på hotellet.

– Hit kommer gäster i alla åldrar, från äldre till yngre par och även barnfamiljer. Barn är välkomna på spaavdelningen fram till klockan 18. Därefter är spaet barnfritt fram tills vi stänger klockan 23. Gästerna brukar säga att det är så mysigt, lite som att komma hem.

I planerna ligger nu visionen om ett nytt spa med havsutsikt, fler hotellrum och ett nytt innegym, som komplement till deras befintliga utegym.

Text: Jimmy Karlsson, Tom Swales

Annons