Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Bäst i test | Pool/Spabad 2 jan 2023

Swimspa Bäst i test – Tips och råd inför köp 2023

I stort sett alla modeller av swimspa har, utöver swimjetflödet, även goda möjligheter för massage, lek och trivselbad. Men om du verkligen vill kunna simträna så bör du låta just den egenskapen vara avgörande. Övriga användningsområden fungerar oftast utmärkt, även om de anpassats efter den avancerade simfunktionen.

Kolla in hela vårt sortiment av swimspa här

Att tänka på vid köp av swimspa
Swimjetsystemets flöde ska strömma jämt framifrån, men titta lika mycket på strömmarna för stabilisering från sidan. Det är dessa som håller dig på rätt plats i den konstanta mittströmmen. Begär gärna att få provsimma i butik- eller utställningsmiljön. Olika program för varierad och anpassad simträning kan vara bra för att upprätthålla träningsglädjen, men även för att det ska passa fler i familjen. Om valet står och väger mellan två-tre swimspa, som uppfyller dessa kriterier och ryms inom din budget, titta då på pumparnas styrka. Swimjetsystemet är krävande, men kommer att hålla betydligt längre och arbeta jämnare med starkare pumpar.

Syna swimspa som andra spabad
Utöver funktionerna för swimspa så är köpråden desamma som för alla spabad. Välj handlare och varumärke som har en beständighet, för att trygga dina framtida servicebehov.

Kortsiktiga lågprishandlare avrådes. Dessutom kräver vårt klimat att ditt swimspa har bra värmeisolering. Sittplatsernas antal och utformning ska såklart passa dina behov, lika väl som massagefunktionerna – om det är egenskaper som du värdesätter.

Funderingar på om det krävs bygglov för just Swimspa? Läs om vad som gäller på Boverkets hemsida här.

 

Swimspa: Villanytt tipsar om marknadens bästa swimspa inför 2023.

Villanytt har jämfört olika swimspans egenskaper och slutligen valt att rekommendera följande modell från Nordenspa.

 

Nordenspa – Åndalsnes

Vårt mest populära swimspa Åndalsnes är ett fullutrustat och lyxigt swimspa med gott om plats för den stora familjen. Badet är uppdelat i en spabad- och en simdel. I simdelen finns det gott om utrymme för både träning och lek. I spadelen hittar du bekväma sittplatser med aromterapi som ger dig en skön massage och avkoppling. Detta är ett swimspa utöver det vanliga.

  • 18%

    Swimspa Åndalsnes

    ,
    18%
    244 900 kr Lägg i varukorg

Utrustning som ingår

Mått: 580 x 221 x 140 cm

Antal platser: 7 platser

Antal platser: 5 spadel, 2 swimdel

Vattenkapacitet: 1500L+5900L

Vikt: 1000kg

Jetpumpar spadel: 2 x 2HP

Jetpumpar pooldel: 1 x2 HP

Swimpumpar: 3 x 3HP

Cirkulationspump: 2 x 1HP

Värmare:  Balboa 2 x 3KW

Karet: Acrylic Aristech

Färg på karet: Vit marmor

Färg på panel: Grå

 

 

Kolla in hela vårt sortiment av swimspa här

Sugen på mer tips? Läs vår senaste artikel om att köpa nytt spabad här.

Annons