Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Byggnation | Pool/Spabad 28 jun 2024

Dags för din pooldröm att bli verklighet?

Att bygga en pool behöver inte bli ett alltför stort och kostsamt projekt. Caroline Hulting Lindgren på Söderro Gård berättar om fördelarna med så kallade pp-pooler och hur du får din drömpool precis som du vill ha den.

Är det dags för din pooldröm att bli verklighet i sommar? Det är klart att ett poolbygge kräver både tid och pengar, och det kan kännas svårt att verkligen komma till skott och sätta igång. På marknaden finns ett flertal olika lösningar att välja mellan och ett brett utbud av tillverkare och leverantörer. Det bästa är som så ofta att titta runt och få en känsla för vad som är rätt för dig.

Kvalitet över tid och snabbt på plats

För Villanytts läsare berättar Caroline Hulting Lindgren hos Söderro Gård i skånska Vellinge lite mer om så kallade pp-pooler och fördelarna med dem.

– Med pp-pool menas en pool tillverkad i polypropylen, ett hållbart, UV-beständigt och giftfritt plastmaterial. Jämfört med till exempel en gjuten linerpool med sitt knappt millimetertunna ytskikt har pp-poolen väggar och botten som är en centimeter tjocka. Det ger en helt annan kvalitet, stabilitet och hållbarhet över tid, säger Caroline.

En annan fördel med en pp-pool är att den kräver mindre arbete på plats än flera andra pooltyper.

– En pp-pool byggs i regel i fabrik och levereras helt färdigmonterad, vilket kräver mindre tid, arbete och resurser vid installationen på plats. Du kan få en färdig pool på två veckor från det att du börjar gräva.

Skräddarsy med unika funktioner

De senaste åren har pooler med overflow- och infinitydesign blivit mycket populära. På dessa modeller flödar vattnet över poolkanterna som inte syns vilket ger ett vackert och elegant intryck. Overflow och infinity är två lite exklusivare exempel på de många val du kan göra till din pool.

– För dig som gillar att få alla detaljer precis som du vill ha dem ger en pp-pool från vår tillverkare Niveko stora möjligheter. De görs alltid skräddarsydda, utifrån ett urval av standardlösningar eller från kundens helt egna önskemål. Du kan till exempel formge trappor och avsatser inne i poolen samt förstås även poolens exakta mått och form. Du kan få inbyggd belysning, undervattenshögtalare, massage- och swimjetfunktion med strömmande vatten, och mycket mer.

Caroline avslutar med att berätta om en ny pool med en unik funktion: höj och sänkbar botten.

– Med rörlig botten ger Nivekos Motion Pool maximal flexibilitet. Du kan inte bara anpassa pooldjupet efter vem som badar, du kan även låta poolens botten bli poolens tak och del av en stor, sammanhållen uteplats. Praktiskt och riktigt, riktigt snyggt.

Text: Tobias Christoffersson

Annons