Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Snickare 24 maj 2021

Rum som öppnar dina sinnen

Vi människor behöver ljus för att må bra i både kropp och själ. Vi behöver skapa öppna, rum att vistas i. Öppna rum med mycket ljusinsläpp och plats för tankar, drömmar och intressen. Möjligheterna är oändliga och kan bland annat stavas vikvägg och glas.

 I ett land som Sverige som stora delar av året har få ljusa timmar per dygn behöver vi skapa oss rum med flödande ljus, öppenhet och ”närhet till utomhus”. Något som går att lösa med små medel berättar Kent Johansson, ägare av Kenjo, vars grundtanke är att skapa rum som öppnar alla sinnen.
– Friggebodar, trädgårdsrum, attefallshus och andra fritidshus har litenheten som gemensam nämnare. Att skapa känslan av utrymme och närhet till naturen utanför löser man enkelt genom glasväggar och vikväggar i glas.

Ljus, design & material

Genom att ha möjligheten att öppna upp hela väggar och på så vis sudda ut gränsen mellan ute och inne får du en känsla av frihet, menar Kent.
– Du får en känsla av att ute och inne hänger ihop och att ditt rum är större än vad det faktiskt är.

För att öppna dina sinnen krävs dock mer, det handlar också om materialval och design. Hos Kenjo är grundtanken att skapa enkla rum.
– Enkla i det vi kallar funtionell form och som vissa säkert skulle kalla skandinavisk form. För oss handlar det om form tillgänglig för alla – från vikstystem och glasväggar till hela rum och hus.

Kent tillägger att val av material spelar en avgörande roll för såväl sinne och funktionalitet som för hållbarhet.
– Det är viktigt för oss enbart använda oss av svenskt trä. Vi använder i huvudsak norrländsk tätvuxen gran. Den klarar väder och vind och med rätt behandling är den hållbar över tid.

Vi ordnar det för oss

Många människor arbetar idag hemifrån på grund av pandemin, och många kommer sannolikt att fortsätta med det i hög utsträckning även när tiderna återgår till det ”normala”. Detta har gjort att vi idag ställer högre krav på våra hemmakontor för att få arbetsdagen att fungera. För de som har plats i sin trädgård kan ett fristående kontor vara en fantastisk lösning och Kent berättar att efterfrågan har ökat markant sedan hemarbete blev vår vardag.

– Ett fristående kontor på tomten gör att du ändå kan ”gå till jobbet” och också ”komma hem” från jobbet. Ett litet kontor på tio kvadratmeter kan låta trångt och mörkt, men med en hel vikvägg av glas och kanske en altan utanför blir känslan en helt annan. En sådan liten friggebod funkar också fint som till exempel ateljé.
Även efterfrågan på poolhus, bastu och relax har ökat det senaste dryga året.
– Jag gissar att människor vill ha det lilla extra på hemmaplan när vi nu inte längre kan resa som tidigare. Vi vill nå alla våra sinnen.

Text: Jessica Roos Rahmquist

 

Annons