Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Badrum/VVS | Värme/Kyla 25 okt 2019

Rent vitaliserat vatten helt naturligt

Array

Särskilt på landsbygden och på flera håll i Bohuslän är det problem med för mycket järn och kalk i dricksvattnet. Nilemarks Water Processor AB relanserar därför en omdebatterad uppfinning som många verkar glömt, men som gång efter gång visar sig fungera utmärkt.

Det har gått lite över 20 år sedan Ewa Nilemark representerade Sverige på uppfinnarmässan Eureka i Bryssel och tilldelades en silvermedalj för sin vattenprocessor. Hon har under åren rönt stora framgångar och sålt in sin uppfinning, som renar och vitaliserar vatten, till stora företag över hela världen.

Detta lyckades hon med trots att produkten ofta blivit ifrågasatt. Hur skulle det som ser ut som en metallplatta, och som monteras på inkommande vattenrör, kunna förvandla brunt illaluktande  vatten till ett rent och välsmakande, och dessutom reducera problem med kalk?

– Hur det fungerar är Ewa Nilemarks hemlighet. Men det handlar om något som kallas för frekvensresonansteknologi.  Vattenprocessorn skapar en signal som gör att vattnet sätts i svängning, joniseras och syresätts. Metaller som järn och koppar oxideras och kalk kristalliseras, berättar Joachim Ardfelt, marknadsansvarig för Nilemarks Water Processor AB.

VILL NÅ BOHUSLÄNINGAR

Nu har Joachim Ardfelt tillsammans med investerare startat en e-handel –  Nilemarks.se – för att hjälpa Ewa Nilemark att nå ut till privatpersoner.

– Vi vill till exempel nå dem som har brunnar i Bohuslän och som har problem med för mycket järn och kalk i dricksvattnet. Har man redan någon typ av vattenfilter installerat, men fortfarande inte är riktigt nöjd med sitt vatten, är en Nilemarks vattenprocessor ett utmärkt komplement, berättar Joachim Ardfelt.

DRICKBART PÅ TRE VECKOR

Järn i vattnet kan göra vattnet brunt och illaluktande. Detta var något Daniel  Martinez i Eskilstuna hade problem med i sin sommarstuga.

– Vi hade aldrig tidigare kunnat dricka vatten från vår brunn. Det har både luktat illa och haft en motbjudande brunaktig färg. Runt tre veckor efter att vi monterat en processor på vattenledningen hade vattnet blivit genomskinligt, utan dålig lukt och drickbart. Helt fantastiskt, säger han.

100% NÖJD KUNDGARANTI

Sommaren 2018 byggde nystartade Nilemarks Water Processor AB upp webbshopen och i mars i år drog försäljningen igång.

– Det är en relativt billig produkt jämfört med andra produkter och via Klarna erbjuder vi 60 dagars öppet köp. Det är viktigt för oss att ha en 100% nöjd kundgaranti. Ingen behöver köpa grisen i säcken och hittills är det ingen som har returnerat varan. För oss bevisar det  återigen att produkten fungerar, säger Joachim Ardfelt.

En stor fördel är att de två rostfria plåtbitarna, som är skalet till den lilla vattenprocessorn, är enkla att montera på röret för inkommande vatten. Det finns tre olika storlekar, anpassade både för lägenhet och villa samt större aktörer som handelsträdgårdar och golfklubbar.

Text: Linda Johansson

Annons