Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Kultur | Livsstil | Mat & Dryck | Resmål 8 mar 2020

Boka Bröllop – Spendera härliga stunder i anrik slottsmiljö

Boka bröllop vid Svartedalens trolska urskog och längs med Göta Älv med mossar. Badsjöar och vattenfall pittoreskt omkring Thorskogs Slott. Med en underbar engelsk park som omgärdar slottsmarkerna tar miljön andan ur en, och det är som att tidens vingslag stått still, så vackert är det.  Det är inte konstigt att så många besökare flockas till slottet, för bröllop, konferenser, weekends eller bara en traditionell Afternoon Tea. För vem vill liksom inte gifta sig i en sagomiljö?

Alla gästerna är samlade. Och kamerablixtarna smäller, när ni långsamt skrider ut ur kyrkan där alla era nära och kära väntar på er. Hurrarop ekar milsvida omkring och doften av färska blommor finns överallt. Och det är nu, idag, som är den viktigaste dagen för resten av ert liv. Bröllopet har ni valt att lägga på Thorsskog Slott såklart och en duktig bröllopskoordinator har hjälpt er hela vägen fram till där ni är idag. Ni bokade bröllopssviten och rum till släkt och vänner långt i förväg, och ni skall stanna hela helgen. För detta är er finaste dag, och det måste firas ordentligt.

-Vi är rekordbokade för bröllop i år och troligtvis kan det vara för att det är 2020. Men vi kommer att ha ett bröllop varenda helg i stort sett, hela högsäsongen, från mitten av april till mitten av oktober. De flesta bor hos oss och stannar hela helgen fred till sönd. Oftast är upplägget så att de kommer på fredagen och då har vi en grill buffé i vårt stall och där vi samlar gästerna. Och på lördagen så är det aktiviteter med frukost och sedan är det ju själva bröllopet på eftermiddagen och middag på kvällen. Sedan avslutas allting med brunch på söndagen, berättar Lasse Nilsson, Vd och delägare.

Slottet byggdes och stod färdigt redan 1986 och har varit öppet för verksamhet sedan 1986. Förutom bröllop är det mycket populärt är att stanna över för en Mini-Weekend här, från fred. till lörd. eller en Slottsweekend från lörd. till sönd. Ni bor då i individuellt inredda rum, med eget namn och dinerar i restaurangen som självklart jobbar med kulinarisk excellens. Här kan ni ägna er åt roliga aktiviteter i slottsparken, där det finns en 6-håls pitch- och puttingbana, kubb, krocket och boule. Eller varför inte prova på biljard, dart eller sällskapsspel i slottets mysiga källarvalv. Vad många självklart också avlutar med en är en traditionell Afternoon Tea innan de åker hem, eller en välsmakande brunch.

NJUT AV KLASSISK AFTERNOON TEA I SLOTTSMILÖ

-Vår Afternoon Tea är väldigt populärt, och där måste man förboka rätt så långt innan, för att det är alltid nästan fullbokat. De flesta som bor här, vill ju smaka på vår klassiska Afternoon tea och varje gång har vi oftast bara 20 platser vi kan sälja externt, berättar Lasse.

Thorskogs Slott är också mycket populärt för konferenser och ofta kommer dessa gäster under vardagarna och stannar några dagar i den härliga miljön. Här finns stora luftiga konferensrum att boka och varför inte avsluta dagen med lerduveskytte i den vackra naturen. Här finns oändliga möjligheter att spendera härliga vårdagar i en otroligt vacker slottsmiljö. Passa på att boka nu.

Text: Linda Johansson

 

Sugen på mer tips? Läs vår senaste artikel om att köpa ny grill här.

Detta gäller för attefallshus efter den 31 mars 2020.

Annons