Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Båtar | Motor 18 jan 2024

Dröm om en båtsommar med prestanda

Så är det dags att börja planera inför sommarens båtsäsong, där Båtmässan i Göteborg är startskottet för många båtfrälsta över hela landet. Anton Petersson, försäljningsansvarig på Harry Hansson Marincentrum, berättar om förväntningarna på den kommande säsongen.

Ett säkert vårtecken är Båtmässan i Göteborg som går av stapeln i början av februari. En av mässmontrarna kommer att huseras av Harry Hansson Marincentrum i Göteborg, välkända för Göteborgs många båtälskare.

– Vi ser fram emot många nyheter på mässan och har såklart även höga förväntningar på vår egna monter där vi kommer att visa fyra fina och exklusiva båtar från 28 till 31 fot, säger Anton Petersson.

På frågan vad båtägare är nyfikna på just nu, berättar Anton att han upplever att det handlar lite extra mycket om båtar med finess, design, performance och effektivisering.

– Det är stora krav idag på att båtar levererar mycket. Där är vi stolta över att Sargo har funnits med oss i många år och är en stor och välkänd aktör.

Sargo 28 och Sargo 31

Sedan 2018 är Harry Hansson återförsäljare för Sargo Boats som har sin hemmahamn hos både rutinerade båtägare och de som just börjat prova på båtlivet. Sargobåtarna som tillverkas i Finland är moderna året runt-båtar som klarar tuffa miljöer på havet men också passar enklare dagsturer under vackra sommardagar.

– Sargon är stark, sportig och exklusiv med skandinavisk design. Den har hela paketet och är fin både att köra och bo över i och passar egentligen alla som vill ha en båt med en riktigt lyxig look. Det som skiljer de två modellerna är tre fot men det gör ganska mycket för planlösningen, där 31:an har lite större hytter samt en akterdörr.

Navan – en bra dagstursbåt

En nyhet på mässan som Anton gärna berättar om är fritidsbåtarna Navan S30 och C30. Det är första gången som Harry Hansson Marincentrum kan visa upp dessa premiumbåtar på 30 fot vardera.

– Ja, det blir Sverigepremiär för Navan på båtmässan. Båten är lättkörd och är attraktiv i design och prestanda. Möjligen en mer lättkörd båt än Sargo. Om Sargo är anpassad för hela året är Navan mer för sommar och dagsturer, även om det också funkar med övernattning. Navan är en mer traditionell motorbåt, har utombordare och passar de som är i början av sin båtkarriär, avslutar Anton Petersson.

Text: Eva Rydinger

Annons