Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Motor 18 dec 2023

Bilverkstaden som kommer till dig

Att lämna in bilen på verkstad innebär oftast att man står utan bil minst en heldag. Hela dagens logistik, ärenden och hämtningar rasar, samtidigt som man riskerar hyrbils-kostnader, förlorad arbetstid eller bärgningskostnader till verkstaden. Men nu har Carhem etablerat mobila verkstäder som servar och reparerar din bil på plats, oavsett om den står hemma, på jobbet eller om den dött ute på färden.

I nuläget finns fyra specialutrustade verkstadsfordon, som servar bilägare i Göteborgsregionen med stor omnejd och södra Bohuslän. Grundarna Sakarias Wallman, Dennis Savran och Edmond Gashi förklarar hur Carhem underlättar folks vardag och bilägande.

-I vanliga fall blir du av med bilen hela dagen, trots att de flesta service- och reparationsjobb bara tar omkring en timme i praktiken. Men när vi gör jobbet där du ställer bilen, vid din arbetsplats eller bostad, så är de rutinerade teknikernas totalfokus endast på din bil. Bilägaren hinner knappt märka att bilen fått sin kompletta intervallservice och serviceboken ifylld. Så är det också vid reparationer, felsökningar, byten av lampor, däck, bromsar och mycket annat, berättar Dennis.

För privatpersoner är troligen tidsbesparingen och smidigheten den största vinsten. Men för företag, vars arbetsbilar är grunden för intäkterna, så finns många slantar att tjäna när bilarna inte behöver lämnas på verkstad.

Kollar bilen innan köpet

En annan tjänst som länge efterfrågats på bilmarknaden är förköpsbesiktning, alltså kontroll av en bil inför ett ägarbyte. En trygghet som är särskilt uppskattad när stora värden kan riskeras. Dennis förklarar:

-Visst, både köpare och säljare har behov av att säkerställa bilens status och få ett detaljerat testprotokoll. Även detta gör Carhem direkt ute på plats. Ibland är det den säljande bilägaren som bokar förköpsbesiktningen innan bilen ska läggas ut till försäljning. Och ibland är det köparen som bokar in oss för att förköpsbesikta bilen hos säljaren.

Förköpsbesiktningen ger köparen en bättre bild av bilens värde inför affären, och båda parter löper mindre risk att tvista om brister som upptäcks i efterhand.

Omtyckt tillgänglighet

Verkstadsfordonen är välutrustade med fordonslyft, diagnosinstrument, verktyg, maskiner, material och reservdelarna för den inbokade uppgiften, bilmärket och modellen.

-Ja, och även ett markistält som fälls ut med tak och väggar som skyddar både kundbilen och teknikern under arbetet. Folk uppskattar verkligen att deras bil kan fixas alla tider på dygnet, året runt och i alla väder, säger Dennis på Carhem.

Villanytt kollar garantierna: Bilägaren får tolv månaders garanti på det utförda arbetet, och tre års garanti på alla reservdelar. Dessutom ingår tolv månaders vägassistansförsäkring hos Redgo (tidigare Falck Assistans), vars assistanshjälp finns i hela Norden. Redaktionen bedömer garantierna som generösa och trygga.

Text: Tom Swales

Annons