Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Båtar | Motor 4 mar 2020

Båtpolering – Båtens yta ska glänsa

För att din båt ska glänsa varje år och se ut som ny behöver du vårda den varje säsong. Kenneths Båtpolering AB har många års erfarenhet av plast och yta och ger din båt en rejäl omgång av polering, rubbing, tvätt och vaxning.

Allt nedfall av smuts, regn, salt och kemikalier som båtens yta blir utsatt för under en sommarsäsong tär på lacken och plasten. För att hålla ytan som ny och få båten lätt att hålla ren behövs en ordentlig vattenpolering och vaxning varje år.

– Många slarvar med underhållet och sparar in på poleringen, berättar Kenneth Svanberg, som hållit på med lack, polering och vaxning av båtar och bilar sedan 1999. Det medför att när de sen tar tag i rengöring behöver plasten rubbas upp för att få bort all smuts och oxid.

Efter en genomgång av Kenneths Båtpolering AB är hela båtens yta och teakdäcket rengjort och din pärla är som ny.

Kenneth och hans fru Pia arbetar hela året med att underhålla båtar. De tar även emot husbilar, husvagnar och utför altantvätt och rengöring av bryggor.

– Vi blandar själva till rätt medel för varje objekt för att få bästa resultat, säger Kenneth.

På hösten och vintern är de mest inomhus i stora varv och arbetar och på våren och sommaren kan de stå utomhus när vädret tillåter.

– Det gör att vi kan hjälpa både varven och privatpersoner med sina båtar och husbilar, berättar Pia Svanberg. Genom vår polering och vaxning har vi kunnat hålla plasten mjuk och fräsch.

 

Text: Sabine von Borgstede

 

Sugen på mer tips? Läs vår senaste artikel om att köpa nytt spabad här.

 

Nya regler gäller för attefallshus från den 1 mars 2020. Läs mer på Boverkets hemsida här.

Annons