Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Fritid | Livsstil | Resmål 2 maj 2022

Utflyktstips: Hembakat, sköna ting och rustika miljöer

Månadens tips för en helgutflykt är Uddetorp Säteri, norr om Borås. Det sägs att alla goda ting är tre och här utgörs de av bakverken, antikviteterna och de charmerande miljöerna. Häng med på ett cafébesök i säteriets tidigare lada, inredd med gammaldags möbler och ting, samt en arom av kaffe och nybakat.

Färden mot den stora gården, utanför Borgstena, går på lantliga grusvägar i vackra miljöer och genom ståtliga grindstolpar. När man väl tar plats i kaféet så omges man av en gammaldags och rustik, men elegant, atmosfär där spännande ting ständigt fångar nyfikenheten. Även sjön syns utanför fönstren så blicken har mycket att vila på. De vackra träbjälkarna, det upphöjda loftet, lokalernas storlek och de massiva stenväggarna bildar en spännande inramning. Allt som serveras i gårdscaféet är både hemlagat och hembakat i restaurangköket, förklarar VD Ingela Smith:

– Absolut, det är dessutom bakat och lagat med massa kärlek.

Populärt för bröllop och träffar

Eftersom det är populärt att boka den romantiska gårdens fest- och konferenslokaler för sitt bröllop eller event, så är kaféet och antikhandeln bara öppet fram till midsommar. Och dessutom bara på helger, med vissa avvikelser som anges på Facebook och Instagram, vilket man bör kolla innan man ger sig hit. Men, desto mer exklusivt känns det när man väl kan ta en utflykt hit. På det klassiska säteriet hittar vi en antik- och vintagehandel, i den gamla drängastugan. Utbudet är omsorgsfullt valt och inköpt, från minsta bestick upp till större möbler.

-Jag tror det är den lugna och äkta stämningen i de här välbevarade miljöerna, som gör att även företag, mässor och föreningar förläggs här. För, även om känslan nästan är museal så finns modern ljud- och bildanläggning, och modernt restaurangkök där den goda maten lagas till de bokade grupperna, berättar Ingela Smith.

Populär helgutflykt för västgötar

Många av Villanytts läsare i Boråstrakten har säkert besökt, och planerar att i vår besöka kaféet och antikhandeln. För läsarna i helt andra landsändar kan vi rekommendera ett besök, om man passerar genom Västergötland, men vi råder att man först kollar på sociala medier om det är öppet.

Text: Tom Swales

Annons