Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil

Ett möte i världens vackraste skärgård

Array

De salta vågorna som slår mot de karga klipporna som skiftar i grått och svart blandar sig med den friska havsluften. Någonstans hörs en fiskmås skrika samtidigt som solen storslaget går ner i horisonten. Just i dessa ögonblick, när man byter miljö och kommer bort från vardagens brus, kan de stora tankarna väckas. Tanumstrand erbjuder en bred variation på sin konferensverksamhet och det går fint att kombinera mötet med ett besök på SPA Horisont, en båttur ut i skärgården och friska promenader på klipporna.  

Vispoeten Evert Taube skaldar i ett brev under 50-talet när han bodde på Otterön, som ligger strax utanför hotellet: Just nu mitt i världens vackraste skärgård. Och visst kan man förstå vad han menar där Fjällbacka skärgård med sina tusen öar, som sträcker sig från Hamburgsund i söder till Havstenssund i norr bjuder på så mycket vackert. På TanumStrand kan man ägna sig åt härliga aktiviteter som sköna vinterbad med bastu, en fisketur, eller kanske åka ribbåt på vågorna. Och samtidigt har TanumStrand förstått vikten av att ett givande möte. Att det också lämnas utrymme att lösa det som var uppsatt på agendan för konferensen. 

– Det viktiga för oss är ju att kunden får ett effektivt möte och där syftet verkligen uppnås. Vi är medvetna om att samtliga konfererande gäster idag anno 2019 har ett väldigt fokus på lösningsorienterade möten och där det skall ge mervärde för bolaget inför framtiden. Vi jobbar starkt med meeting-design för att skräddarsy en lösning, för alla företag har olika önskningar på hur deras konferens skall se ut, berättar Peter Karlsson, VD. 

Hotellet bistår med alla tillhörande detaljer som havsnära boende på hotell eller i stuga och möjlighet till varierande matalternativ, man kanske föredrar skaldjur eller en tre-rätters middag med kött- fisk eller vegetariskt alternativ. Här finns också möjlighet att specialdesigna ett underhållningspaket för kvällen till gruppen som levande musik, band, dans eller dj.  

– På TanumStrand kan man samla kollegorna även utanför kontorstid vilket skapar god sammanhållning i gruppen och just de informella mötena är ju så viktiga också för företaget, säger Peter. 

Ett besök på SPA Horisont är ett uppskattat inslag under konferensen. När de friska vindarna blåser är det inte helt fel att sjunka ner i en av de sköna och varma sittbassängerna och betrakta den levande skärgården genom enorma panoramafönster. Kombinera detta med ett givande möte i en omväxlande miljö, underbara friska promenader och kanske lite ostron och champagneprovning? Kan livet vara bättre? 

Kanske vill ni ha ert möte nära havet? Är ni ett mindre sällskap kan ni konferera i Udden- en sjöbod som ligger på bryggan alldeles intill strandkanten, lämplig för max 35 personer. Annars finns ett tjugotal olika konferensrum och en kongresshall där det finns kapacitet att formge en kickoff för den riktigt stora gruppen. 

Text: Linda Johansson 

Annons