Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Livsstil | Resmål 26 apr 2023

Safari, fiske och MTB-cykling lockar till Kostas skogar

Intresset för den småländska naturen växer. Skogsvandring, fiske, MTB-cykling, viltsafari och kvällar framför brasan är bara några aktiviteter som lockar både stuggäster och fordonscampare. Det berättar Oliver Andersson, på den populära besöksanläggningen Kosta Lodge.

Många har en längtan till äventyret och vildmarken, men värdesätter samtidigt ett bekvämt boende. Att kunna bo i en trivsam stuga, ett hotellrum eller i den egna husbilen nära naturen, djurlivet och fiskevattnet gör att många väljer Kosta Lodge.

-Möjligheten att kunna åka in med egen bil genom safariparken och möta älgarna, kronhjortarna, dovhjortarna och vildsvinen är en stor upplevelse för alla, oavsett ålder. Skulle man missa ett djur, eller bli särskilt nyfiken på någon art, så kan man köra safarituren igen samma dag, utan extra kostnad, berättar Oliver.

Att njuta av naturen och äventyret under bekväma former förtar inte upplevelsen, utan gör snarare skogen och djuren mer tillgänglig för alla. Med regnbågsfiske bara hundra meter från dörren och flera närliggande natursjöar med gädda, gös och abborre så kan hela familjen uppleva fiskelyckan.

-Visst, och har man inte utrustning med sig så kan man hyra den på plats.

Möta naturen via lederna

Att uppleva den småländska skogen, och alla sjöarna, under vandring är mycket omtyckt. Eller, att känna vinden vina i håret under en cykeltur på mountainbikes ­­­– förbi träd, stenar och över kullar. Möjligheten att aktivera sig fysiskt och motionera i nya miljöer är lockande för väldigt många. Oliver tillägger:

-Det finns många leder att välja på, för både vandrare och cyklister. Och vi tipsar gärna om fina turer med varierad natur och flera rastplatser, med möjlighet att grilla och ta sköna pauser vid vindskydd. Den småländska naturen är mycket omtyckt för att den är lagom vild, samtidigt som den släpper in mycket solljus.

Äventyr på valfritt sätt

Alla familjemedlemmar eller vänner i sällskapet är såklart inte vildmarksintresserade. Men de brukar inte stoppa någon från att vilja följa med, enligt teamet på lodgen. En dag i poolen eller de omgivande solstolarna, och nästa dag i glasriket eller shoppingcentret, lockar också många.

På kvällen kan man njuta tillsammans på lodgens excellenta restaurang, där flera av råvarorna kommer från växt- och djurriket i omgivningen. Att sen glida ner i jacuzzin eller den vedeldad badtunnan under bar himmel, är också en naturupplevelse.

Text: Tom Swales

Annons