Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Inredning | Möbler 28 nov 2017

Möbler ska försköna och förenkla vardagen

Norrgavel ser möbler som bruksföremål som både ska skänka skönhet åt hemmet och förenkla vardagen. Det tankesättet har gjort Norrgavel till en trendskapare och deras möbler passar lika bra i lantliga miljöer som moderna villor och lägenheter.

– Vår filosofi är att möbler är arbetsredskap som ska fylla en funktion och hålla under lång tid, säger Elin Claeson, inredare på Norrgavel.

Av ekologiska och estetiska skäl används bara förnyelsebara naturmaterial i tillverkningen och 1998 blev Norrgavel först med Svanenmärkta möbler för hemmet. Idag innehåller det genuina och väl utarbetade sortimentet både klassiker och blivande klassiker. En av dem är Träsoffan som snart fyller 25 år. Den har blivit en symbol för Norrgavels idé om att möblerna inte bara ska vara vackra och bekväma utan även inbjuda till förändringar.

I butiken märks att allt fler tröttnar på slit och släng och många vill sätta sin egen prägel på bostaden. Förr bad kunderna om hjälp med att slipa, måla eller klä om möblerna. Den nya trenden är att göra jobbet själv. Kunderna är pålästa och frågar om allt från material och detaljer till hur man kan uppdatera sina möbler med nya färger.

– Förr vågade man inte riktigt men nu märks det hur det riktigt kliar i fingrarna på folk, säger Elin.

Med riktigt bra material går det också att vara mer kreativ med inredningen. Ett vackert linnetyg av hög kvalitet kan användas både som gardin, bordsduk och underlakan. Att värdera och återanvända det man har och inte konsumera i onödan är en del av Norrgavels värdegrund.

– Våra möbler har redan börjat gå i arv, säger Elin.

Text: Maria Howard

Annons