Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Handel | Livsstil 26 jan 2023

Inred för att stanna upp och sakta ner

Det är de små vardagsögonblicken som ger oss glädje, och för att hinna uppleva dessa måste man leva långsammare. Det menar Helen Westerholm som driver webbutiken The Moments Shop.

Att ha ett avskalat liv är ett sätt att leva. Det menar Helen Westerholm som driver The Moments Shop. Hon är också förespråkare av det hon kallar för The Slow Living Concept och låter detta spegla atmosfären i sin butik och valet av sina produkter. Så att leva långsamt – vad betyder det för dig?

– För mig betyder det att hitta de små stunderna varje dag som jag är tacksam för. Att vara mer närvarande för mig själv och min familj. Det hjälper mig att lugna ner och och vara tacksam. En annan viktig del är att återknyta kontakten med naturen. Jag älskar att promenera vid skogen eller havet. Samla tankarna. Ta tid för mig själv. En del i detta var att vi köpte hus med trädgård för att kunna odla och se tomater och gurkor långsamt växa.

The Slow Living Concept

Hos The Moments Shop hittar man utvalda livsstilsprodukter för sitt välbefinnande och som är designade för att lyfta livet och vardagens speciella ögonblick. Produkter av trä och sten. Ett ljus med favoritdoften. En varm ullpläd. Alla små saker som bidrar till att sakta ner och leva ett långsamt och medvetet liv.

– Och sakerna måste ha en historia. Jag måste veta vem som har gjort produkten, att den är gjord med omsorg och hänsyn till miljön. Jag kan inte säga att vi ska sluta konsumera, men jag uppmanar gärna att göra skillnad genom att konsumera medvetet och känna till vad som påverkar miljön. Jag använder aldrig engångsplast och allt jag använder är återvunnit material, säger Helen.

Samarbete med likasinnnade

The Moments Shop samarbetar med småskaliga konstnärer och hantverkare som skapar produkter med bestående värde. Människorna bakom dessa produkter kombinerar design och estetik med så liten påverkan på planeten som möjligt.

– Jag uppskattar hantverk och älskar att hitta designers som är oberoende och som producerar småskaligt. Alla produkter är hållbara, naturligt och etiskt ekologiska och tillverkade av omsorgsfulla hantverkare. Här hittar du till exempel handgjord keramik från Studio Sandra Timmerman och Nederländerna. Men det finns även svenska varumärken. Alla leverantörer är medvetna om mitt koncept. De har fått mina frågor och de har också ställt frågor till mig. Det är viktigt att de känner till varför jag jobbar som jag gör, berättar Helen.

Den som lockas av tanken att leva långsamt kan titta in på Instgramkontot @themomentsshop och botanisera bland långsamma produkter och ögonblick i en harmonisk miljö. Så vilka är dina byggstenar för ett harmoniskt liv?

 – Ärlighet, tacksamhet och uppskattning. Att se det positiva i livet. Medkänsla. Att fira livet och dess små stunder. Och att acceptera motgångar, avslutar Helen.

Annons