Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil

Inbyggt tar badrummet till ny stilnivå

Kan du tänka dig ett badrum helt utan rör och porslin? Genom att bygga in rör och blandare i väggen uppnås en exklusiv känsla. Kombinerat med skandinavisk design och spännande material kan moderna lösningar för inbyggnad ta ditt badrum till en ny nivå.

Funderar du på att förnya badrummet? Inbyggnadslösningar blir allt populärare, och det är inte svårt att förstå varför. Att få bort alla utanpåliggande rör och även bygga in blandare till dusch och tvättställ bakom väggen gör inredningen luftig och elegant.

– Dold montering bakom väggen ger en både harmonisk och minimalistisk känsla, säger Anni Nilsson hos Scandtap Bathroom Concepts, tillverkare av badrumsinredning i skandinavisk design.

Anni förklarar närmare hur inbyggnaden fungerar rent praktiskt:

– Med vår helt nya inbyggnadsserie Harmonized monteras blandaren i en vattensäker, certifierad inbyggnadsbox av rostfritt stål bakom väggen. Inne i badrummet syns endast badkarspipen eller duschens taksil samt vreden som reglerar vattenstyrka och temperatur.

Rostfritt stål i sju färger

Att badrummets tvättställ är av vitt porslin och kranarna av blank, kromad mässing är något vi mer eller mindre tar för givet. Men det finns alternativ. Det finns många och mycket spännande alternativ för dig som vill prova något nytt och ta ut de estetiska svängarna. För blandare är rostfritt stål ett utmärkt material, men det behöver inte alls se ut ”som vanligt”.

– Vår badrumsinredning i rostfritt är färgad med så kallad PVD-teknik, som ger en hårdare och mer hållbar yta än vanlig lack. Majoriteten av våra blandare till dusch och tvättställ finns i sju olika och unika metallfärger, som kan ge allt från en romantisk känsla till en mer hård och industriell stil, berättar Anni Nilsson.

Tvättställ i nya material

Går vi vidare till tvättstället så finns det en mängd olika formgivningar. Ett vägghängt tvättställ är en lösning, ett fristående tvättställ på en kommod en annan. Båda passar utmärkt tillsammans med inbyggda blandare för ett stilrent uttryck.

– Ett cirkelrunt fristående tvättställ i färgat rostfritt stål på en rektangulär kommod kombinerar mjuka linjer och raka former med ett kompakt minimalistiskt formspråk. Vi har också flera tvättställ i det mineralbaserade materialet solid surface, som påminner om vit sten. Ytan är matt med en mjukhet som passar de flesta stilar. Eftersom materialet är solitt i solid surface, och dess färg är genomgående, så kan fläckar och repor enkelt putsas bort.

Hur du kombinerar blandare, tvättställ och detaljer är upp till dig. Men nu vet du att det finns mycket mer än bara det självklara att välja bland.

Text: Tom Swales

Annons