Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Ekonomi | Fritid | Handel | Livsstil 24 mar 2020

God affär för både säljare och köpare

I över femtio år har Kvibergs Överskottslager förmedlat fordon, entreprenadmaskiner, försvarsmateriel och varupartier, till och från företag och privatpersoner.

–Ja, vi är ju en av Sveriges äldsta och största överskottshandlare. Vårt internationella kontaktnät och våra populära auktioner, gör det smidigt för företag, myndigheter och lantbrukare att avyttra maskiner och varupartier genom oss. Många privatkunder fyndar jakt-, fritids- och campingutrustning i shopen, eller så hittar de sin blivande bil på våra auktioner. De känner ju en trygghet i att vi har testat alla säljobjekt, berättar Bo Andersson.

Varorna och partierna är oftast tillfälliga och unika, så det finns all anledning att ha ett öga på webbshopen, auktionerna och varuhuset i Säve. Merparten av butiksutbudet är av praktisk karaktär som utrustning och material för trädgård, bygg och friluftsliv.

–Kontakterna utomlands efterfrågar ibland särskilda varor. Så hela partier eller specifika maskiner, som vi fått i uppdrag att sälja, kan snabbt köpas upp för leverans till länder över hela världen. Och vi får exempelvis tillgång till genuina artiklar från andra länders militär.

Oavsett om varorna kommer från kronofogden, försvaret, konkursbon, lantbruk eller privata uppdragsgivare så gör Kvibergs en miljöinsats:

–Ja, vi förmedlar ju kvalitetsvaror som är gjorda för att hålla länge.

Text: Tom Swales

 

Sugen på mer tips? Läs vår senaste artikel om att köpa nytt spabad här.

Annons