Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Homestyling | Inredning 5 sep 2023

Gallerivägg med sommarens minnen – på ett kick

Aldrig har vi kunnat ta så mycket bilder, men bilderna fastnar lätt i mobilen. Så varför inte göra slag i saken och skapa en personlig fotovägg? Remco Groeneveld bakom företaget Heymoment berättar att det är gjort på ett kick och med några enkla klick.

Tiden för fotoalbum är förbi. Men tiden för galleriväggar är här. Det menar Remco Groeneveld som driver sajten Heymoment.se. Här kan vem som helst, när som helst, förvandla sommarminnena i mobilen till en personlig gallerivägg.

Vi tycker inte att man ska låta bilderna ligga kvar på telefonen, utan förvandla dem till något speciellt istället. Många hör av sig om hur de går förbi sin gallerivägg och upplever glädjerika och härliga minnen. Det är så kul! Och personliga bilder behöver inte nödvändigtvis vara porträtt. Landskap, en närbild på en blomma eller en solnedgång kan också bli fina motiv för väggen.

Enkelt designverktyg

Remco berättar att för den som vill skapa en gallerivägg med personliga minnen finns ett smart designverktyg att använda på sajten. Antingen kan man använda en mallad design eller låter man fantasin flöda fritt.

Du behöver inte ladda ner en app, designverktyget är enkelt och fungerar i alla webbläsare. Man laddar upp bilden, väljer om man vill beskära, väljer storlek, väljer ett filter – om man vill – så att alla bilder för samma enhetliga känsla. Till sist väljer man om man vill ha en vit kant runt bilden eller en passepartout för en lite mer exklusiv känsla.

Med produkten Fotoposter kan man också lägga till en text för att göra det ännu mer personligt om man vill det. Perfekt till de som bara vill skapa en eller två tavlor i posterstorlek med premiumkvalitet.

Vi har verkligen försökt optimera och göra det enkelt med bara några få steg. Men samtidigt finns det många funktioner att leka med i verktyget. Vi märker att det används flitigt. Vissa sitter i flera timmar, andra bara ett par minuter.

Häng tavlorna efter en mall

När fotoväggen är skapad är det bara valet av ram som är kvar. Remco berättar att de har en egen ramverkstad med ramar av hög kvalitet. Stilrena ramar i ek och svart med synlig ådring är mest populära. Och varför inte blanda? Ett sätt att ta reda på det är genom en sista finurlig funktion:

Om man sätter på kameran kan man se hur det kommer att se ut på väggen tack vare den smarta AR-funktionen. Remco berättar också att många uppskattar att upphängningsprocessen är enkel. Särskilt när det kommer till att hänga upp många tavlor tillsammans.

Tavlorna levereras med en unik upphängningsmall, tryckt med din design så att man vet var spiken ska sättas. Har du till exempel designat sex ramar får du mallen utskriven med just sex ramar. Det är bara att fästa upp mallen på väggen med en självhäftande remsa, slå in spikarna på det markerade ställena, ta bort mallen och hänga upp sina tavlor. Det blir perfekt på en gång! avslutar Remco Groeneveld.

 

Skribent: Eva Rydinger

Annons