Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Livsstil | Resmål 6 dec 2021

Fler familjer väljer Branäs för skidweekend

Det kostar rejält med tålamod och tid för sydsvenska familjer att bila upp till Dalarna eller norrland för ett äventyr i skidbackarna. Villanytt har därför tittat närmare på populära Branäs skidanläggning, i Värmland. Deras utbud visar verkligen att både danskar och sydsvenskar har en riktig skidweekend inom räckhåll.

Villanytt noterar att Branäs har ett tydligt familjefokus, vilket bland annat märks i de 33 pisterna. Flertalet är röda och blåa, alltså lagom utmanande och kittlande för att föräldrar och barn ska kunna åka tillsammans. Deras gröna nedfarter är också lockande för barn och vuxna nybörjare. Mikael Elford, Branäs marknadschef, nämner även skidkurserna som en del av familjefokuset.

–Ja. Där är det många barn och ungdomar som lär sig grunderna, och dessutom får många nya kompisar.

Inriktningen på familjeäventyr ska inte misstolkas som att backarna är små, för fallhöjden är faktiskt hela 415 meter, vilket innebär långa åkningar utför. Enstaka svart pist finns också, för den äventyrliga entusiasten, men det är inte den huvudsakliga målgruppen.

Smidighet värt mycket

Villanytt spanar in listan över boenden som omfattar lägenheter, stugor, ställplatser för egen husbil och husvagn, vandrarhem och hotell. Möjligheterna att själv laga mat vid boendet eller gå ut och äta inom området är lika stort och varierat.

– Som småbarnspappa vet jag själv hur viktigt det är med smidiga lösningar när hela familjen reser. Därför kan man, som gäst i Branäs, enkelt får pizzan utkörd till boendet. Eller, få familjens bokade skidutrustning levererad direkt till boendet, eller färdigpackad för avhämtning vid uthyrningen. Efter timmars resa vill man ju inte köa, prova pjäxstorlekar och eller leta efter passande matställen på avstånd.

En annan faktor som ger minskad stress och mer skidåkning är att backarna har öppet från nio på morgonen ända till sju på kvällen. Under en heldag får man alltså tid för alla familjemedlemmars lust för lek, motion, måltider, liftåkande, härliga pauser och tid för att testa olika nedfarter.

Extra glädje förutspås

Mikael Elford bekräftar att det finns en särskilt stor längtan, både bland personalen och besökarna, inför vintersäsongen.

-Ja, det kommer att märkas en extra stor glädje nu, efter förra årets tveksamheter under pandemin. Kanske också stora förväntningar på oss, eftersom Branäs utnämnts till Årets Skidanläggning av Svenska Skidanläggningars Organisation. Och det lever vi gärna upp till.

Annons