Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt

Drömmer du om en timrad stuga?

Eller hus för den delen? Det behöver inte vara så avlägset som du tror. Inte heller energislukande, och därmed kostsamt, som ett fulltimrat ofta är. Lösningen stavas isolertimmer och kan sägas vara timmerhus av idag.

Timmerhus förknippas kanske för de flesta av oss med fritidshus i svenska fjällen. Det står på något vis för det robusta, det gedigna. Det vi vill åt när vi söker det genuina. Stefan Larsson, vd på Larsson-Hus, slår gärna ett slag för isolertimmer och ser inga egentliga fördelar med ett fulltimmerhus.

– Larsson-Hus grundades av min farfar 1954. Då byggde vi hus i lösvirke och fulltimmer. Under oljekrisen på 70-talet uppstod ett behov av mer energisnåla hus varför han utvecklade vårt koncept isolertimmer, vilket är ett fantastiskt alternativ till fulltimmerhus som jag inte ser några fördelar med. De är dyra att bygga och dyra att hålla varma.

Timmer i fjäll & skärgård

Att timmerstuga är synonymt med fjällen för de flesta av oss är inte så konstigt menar Stefan.

– Det är i svenska fjällen de flesta av oss har upplevt känslan av att bo i en timmerstuga.

Även många av de stora hus i fjällen som numer går att hyra är byggda med isolertimmer och ger därför den timrade, mysiga och gästvänliga känslan.

– Timmer hör till den känsla av vinter, fjäll och kanske lite lyx vi vill åt idag. Men vi har byggt hus i isolertimmer i skärgården, det står sig fint mot det karga också.

Högre krav idag

Stefan som varit verksam i branschen i många år, ser att människors krav har förändrats över tid. Många av de hus som idag byggs i fjällen är stora och exklusiva.’

– Jag upplever att människor generellt har högre krav på sina hus idag än för ett antal år sedan. Plastmattor i badrum och kök har bytts ut mot kakel och klinker, numer är kök ofta platsbyggda och den generella standarden hög. Vårt isolertimmer byggs av råvaror från de djupa dalaskogarna och förädlas sedan i vår egen anläggning. Det borgar för en jämn och mycket hög kvalitet som med god marginal motsvarar de höga krav kunder ställer. Vi har en stor flexibilitet för att kunna tillgodose våra kunders önskemål om att sätta sin egen personliga prägel på huset.

Helt enligt önskemål

Inte bara stora exklusiva hus byggs i isolertimmer dock. En av de stora fördelarna ser med just isolertimmerhus är att det byggs helt enligt dina önskemål. Stort eller smått.

– Vi är helt enkelt med från start till mål om du som kund önskar det. Du är inte låst till ett visst antal husmodeller utan väljer det som passar dig. Det går att sätta isolertimmer på alla sorters hus och byggnader.

 

Jessica Roos Rahmquist

Annons