Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Livsstil | Resmål 16 apr 2023

Checka in med kropp och själ på Dalecarlias nybyggda spa

Snart lägger sig snön i Dalarna och vintersäsongen kan börja. Och här med utsikt över natursköna Siljan ligger Dalecarlia Hotel och Spa – ett riktigt hälsotempel. Villanytt träffade Ann-Louise Gustafsson, vd på hotellet som berättar om den nybyggda spa-anläggningen.

Siljan sägs ge ro, kraft och inspiration. Och det finns många tillfällen när kropp och själ behöver en kram och lite extra omtanke. Det är andra säsongen som Dalecarlia – på toppen av vackra Tällberg – bjuder in till ett nyrenoverat spa med varma utomhuskällor, pooler, bastuavdelningar, yoga och behandlingsrum. Besökarna bjuds på avslappning deluxe på hela 1 500 kvadratmeter.

– Det är roligt att kunna erbjuda gästerna de här miljöerna – både inne och ute. Här kan du verkligen koppla av och det finns gott om utrymme för att inte gå på varandra, berättar Ann-Louise Gustafsson.

 Nyrenoverad spa-anläggning

Dalecarlia hade även tidigare en stor spaavdelning men den har nu renoverats och byggts ut. Anläggningen är modern rakt igenom med nytt rengörings- och uppvärmningssystem. Bland annat tas värmen från de varma poolerna tillvara och återcirkulerar.

– Det bästa är helheten, att vi nu har ett helt hus för träning, spa och välmående. Inredningen med blygrå skiffer och träpaneler är också superläcker och passar så bra i naturen här, säger Ann-Louise.

Njut kroppen mjuk

På Dalecarlia kan du njuta kroppen mjuk med yoga eller en skön kroppsbehandling. Eller känna sensationen av morgonens frost under fotsulorna för att sedan stiga ner i en rykande varm utomhuskälla.

– Man kan också ta ett dopp i stora bassängen eller hänga kvar i den stora bastun där lavarna fortfarande doftar friskt av trä och utsikten mot de omgivande bergen är helt magnifik, säger Ann-Louise.

Kombinationen av värme, vatten och den harmoniska estetiken är effektiv för att få alla kroppens sinnen och muskler att slappna av. Stegen blir långsammare, tankarna lättare.

– Även barnfamiljer är välkomna men på bestämda tider. Och alla besök förbokas så vi kan begränsa antalet gäster. Vårt spa har blivit en naturlig och självklar famn här i Tällberg. Kom hit för att tanka energi, årstiden spelar egentligen ingen roll. Och det ultimata spabesöket följs av en drink i baren och en härlig middag uppe på hotellet, berättar Ann-Louise entusiastiskt.

Nya tider, nya planer

Framöver presenteras också temahelger med löpning, dans eller yoga som hålls av proffsiga instruktörer. Satsningen ligger helt rätt i tiden. Efter pandemin är efterfrågan på spa, träning och friskvård stor.

– Vi hoppas att alla gäster ska hitta något de verkligen gillar, avslutar Ann-Louise.

Text: Eva Rydinger

Annons