Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Fritid | Livsstil | Resmål | Sport 25 jun 2019

Bohusläns största golfklubb

Array

På det sextonde hålet kommer den vidunderliga utsikten över havet. Vyn sträcker sig så långt ögat kan nå och man kan bara stanna och njuta av stunden.

Det är som scener tagna ur ett vykort framför dig, när du tar dig runt på de 18 hålen, som utgör Tjörns Golfklubb, den största och mest populära golfbanan i Bohuslän. Skog- och parkbanan som ligger mitt på Tjörn, har även endast tio minuter till Skärhamn, Åstol och Dyrön och alla populära badplatser och vikar omkring.

-Vi är störst i antal medlemmar och de flesta av dem bor här på Tjörn, men även många som bor i Göteborg som har sommarhus på Tjörn. Sedan har vi många gäster från Stenungsbaden Yacht Club och Salt och Sill som har bokat golfpaket. Det finns så mycket att göra här omkring på Tjörn så det är många som kombinerar flera olika aktiviteter, berättar Eleonore Höglund, klubbchef på Tjörns Golfklubb.

För den inbitne golfspelaren som gillar att öva, ligger driving-rangen och de andra övningsområdena i anslutning med varandra och första tee, precis i anslutning till golfshopen och den mysiga golfrestaurangen. Lunch serveras mellan 11 till 16 och man kan ta sig något gott att äta och dricka innan man ger sig ut och spelar på de spännande och tekniskt krävande hålen.

Många golfare väljer också att spela 18-hålsbanan som en korthålsbana, där man spelar 12 hål det vill säga hål 1-9 och avslutar med 16-18.

-Till hösten kommer vi att starta och bygga en egen korthålsbana så att det skall bli ännu mer attraktivt att kunna spela en längre säsong, berättar Eleonore.

Vecka 28 har klubben golftävlingar varje dag, som partävlingar och även tremannascrambel och populärt är också handigolfverksamheten som dragit igång och håller på fram till 15 september. Golfklubben har jobbat hårt för att ge möjlighet för människor med funktionsnedsättning, psykisk som fysisk, att prova på och träna golf. Det är träning en gång i veckan och initiativet har varit väldigt lyckat och uppskattat.

-Vi har haft minst sju stycken på varje träningstillfälle och förra året var vi uppe i 12 stycken, och nu har vi fortsatt i år med och kommer att försöka utveckla detta, avslutar Eleonore.

Text: Linda Johansson

Annons