Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Ekonomi 22 jan 2024

Bästa kreditkortet för dig som vill samla poäng till resor

För- och nackdelar med kreditkort är många och det gör att många inte kommer till skott och ansöker. Vi kommer i denna artikel fokusera på dig som tycker om att resa, och hur du kan maximera det nöjet med hjälp av ett kreditkort.

Kreditkort för resor

Resekort, som kreditkort för resor ofta kallas, utfärdas av VISA eller Mastercard men i samarbete med olika reseföretag och banker. Ett exempel är American Express och SAS som har ett samarbete där flera olika American Express-kort ger dig SAS Bonuspoäng.

Konceptet fungerar precis så och för varje krona du spenderar på ditt kreditkort samlas bonuspoäng. Poängen, ofta kallade flygpoäng, nyttjar du hos ett flygbolag för att köpa nya resor, uppgradera befintliga eller köpa saker i samband med din flygning.

Olika fördelar med resekort

Bonusen och flygpoängen är givetvis den stora fördelen men det finns flera fördelar. Några av dessa är:

  • Samla poäng
  • Tillgång till lounger
  • Försäkringar
  • Räntefri avbetalning

Bonuspoäng

Som vi nämnde är poängen den största fördelen. De kan du använda på flera olika sätt och samlas varje gång du använder kortet. På ett år blir det en del pengar på transaktioner som man måste göra, t.ex. köpa mat eller tanka.

Exempel på kreditkort där du kan samla poäng hos flygbolag är Bank Norwegian, American Express (SAS).

Tillgång till lounger

Flera kreditkort och de allra bästa kreditkorten har tillgång till lounger på flygplatsen. Det kan vara egna lounger eller samarbeten med större lounger som finns på flygplatser över hela världen. Det kan vara ett härligt stopp med lite mat och dryck innan din avfärd.

Försäkringar

De flesta kreditkorten ger dig en reseförsäkring som innefattar skydd om du tappar bort din väska, det blir förseningar eller andra oroligheter i samband med din resa.

Räntefri avbetalning

Det du spenderar på ditt kort kommer i efterhand på en faktura. Om fakturan betalas i sin fullo uppkommer ingen ränta. Det innebär att du får en räntefri period för avbetalning på ungefär 30 – 60 dagar beroende på vilket kort du väljer.

Räntan om du väljer att dela upp betalningen brukar variera mellan 10 och 30%.

Bästa kreditkorten för dig som vill resa

Och nu till kritan, vilket är det bästa kreditkortet för resa? Vi har kollat på bonus, lounger, försäkringar och avbetalningsperiod och korat följande vinnare.

Bank Norwegian VISA

Bank Norwegian erbjuder ett generöst kort som låter dig samla poäng och nyttja hos Norwegian. Per spenderad krona får du en poäng som enligt vår bedömning har ett bra värde. Reseförsäkringar ingår så du har ett bra skydd vid bokning och resa.

Vi rekommenderar starkt Bank Norwegian som ett bra resekort!

SAS American Express Premium

Ett lyxigt och elegant resekort som ger dig generösa poäng hos SAS. Poängen går att använda för att boka nya resor eller att uppgradera befintliga. Om du spenderar över 150 000 kr på ditt kort får du även en voucher som gör att du får resa 2 men betala för 1. Ett riktigt bra erbjudande många siktar på.

Vi rekommenderar SAS Amex Premium för dig som vill betala en årsavgift och nyttjar kortet mycket!

 

Annons