Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Inredning | Kultur 10 okt 2019

Årstiderna sätter tonen

Array

Victoria Curling Eriksson gillar inte konst som provocerar. Hon vill hellre förmedla ett lugn. Ett lugn fritt för tolkning. Därför hade hon gärna skippat titeln på konstverken, just för att betraktaren ska kunna göra sin personliga tolkning.

Inspirationen hittar hon i naturen.

– Allting inspirerar, natur som stad. Jag har just kommit hem från Kalifornien och känner mig jätteinspirerad av skog och landskap.

Hon älskar att vara ute mitt i en storm till exempel.

– Då tar jag in infon, behåller känslan och åker sedan hem och skapar. Jag har aldrig en perfekt bild i huvudet och vet inte hur det ska bli, bilden växer fram allteftersom. Däremot vet hon exakt vilka färger hon ska plocka fram. Hon påverkas nämligen av årstiderna. Mer än vad hon först var medveten om.

– Det tog lång tid innan jag förstod att jag var så påverkad. På vintern målar jag i kallare vita och grå toner, när det blir vår kommer det gröna in.

Victoria Curling Erikssonanvänder hellre kniv än pensel. Och för att få struktur och djup jobbar hon med många lager.

Den som vill njuta av hennes konst på plats kan bege sig till R+R Swedeni Ödåkra, utanför Helsingborg eller till Nacka och Affordable Art Fair mellan 10 – 13 oktober. Och vill du följa med i processen gör du klokt i att följa henne på Instagram under victoriace_art.

Text: Maria Felldin

Annons