Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Byggnation | Inredning 17 feb 2020

Annorlunda koncept med målade ting

I Uggledal/Billdal, söder om Göteborg hittar du UggledaLen atelje & inredning med sitt speciella koncept av målade möbler, inredningsprylar, kurser och försäljning av Annie Sloans fantastiska produkter. Väl värt ett besök för dig som gillar inredning och kreativitet.

Helen Löfgren kom i kontakt med Annie Sloan Chalk Paint för åtta år sedan. Helen, som kallas Len, har alltid tyckt om att måla och inreda blev helt fast när hon hittade denna fantastiska färg.

− Jag trodde först inte på att du kunde måla på allt, trä, glas, metall, plast, färga tyg, möbler, golv och väggar, säger Len. Men det är faktiskt sant. På alla oljefria ytor går det hur bra som helst. Du får en vacker, karakteristisk yta med penseldrag.

I Lens butik som framförallt är en ateljé, UggledaLen, kommer kunderna för idéer, tips och för att handla både färgen, penslar men även möbler och saker som Len redan bearbetat.

− Jag renoverar, målar både gamla och nya möbler och saker till privatpersoner och företag, säger Len. En gång i månaden håller jag även kurser i hur man använder denna speciella doftfria, giftfria färgen, säger hon.

− Färgen är till och med babysafe, berättar Len. Om du målar en spjälsäng och bebisen skulle tugga lite på den, är det lugnt.

I ateljén finns det två rum med möblerade miljöer där kunderna kan se hur det kan se ut när en möbel är färdigmålad.

− När kunden kommer in sätter vi oss i soffan och dricker kaffe en stund, säger hon, vi diskuterar projektet som ska göras. Kunden har kanske en tygbit eller bit tapet med sig som de vill inreda rummet med. Sen blandar jag ihop en färgskala som kunden kan ha med sig hem.

Annie Sloan Chark Paint kommer med nya kulörer hela tiden. Len har en stor bok med 42 olika kulörer och kan blanda ihop nya nyanser utav dem efter kundens önskan. Färgen är en konstnärsfärg och kan användas med massor utav olika tekniker. Då Len har hållit på i många år är hon kunnig i de dessa tekniker.

Text: Sabine von Borgstede

Uggledalen.se

Annons