15 apr 2019

Köttfärslimpa

En saftig köttfärslimpa är god omväxling till köttbullar och pannbiff. Prova med lammfärs eller älgfärs för mer karaktär och servera gärna med saltgurka och gelé till.

Ingredienser

4 port

3 msk tomatpuré

2 tsk torkad timjan

1 tsk salt

1 krm peppar

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Låt ströbröd och mjölk svälla i 5 minuter i en bunke.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  4. Blanda ägg, tomatpuré, kryddor, stekt lök och färs i bunken med ströbrödet, rör till en slät färs. Forma färsen till en limpa i en smord ugnssäker form.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min.

 

 

Annons

Fler recept