15 apr 2019
En saftig köttfärslimpa är god omväxling till köttbullar och pannbiff. Prova med lammfärs eller älgfärs för mer karaktär och servera gärna med saltgurka och gelé till.
Ingredienser
4 port
- 500 g köttfärs nöt- eller blandfärs
- 4 msk ströbröd
- 1½ dl Arla® mjölk
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
- 1 ägg
3 msk tomatpuré
2 tsk torkad timjan
1 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Låt ströbröd och mjölk svälla i 5 minuter i en bunke.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör-&rapsolja i en stekpanna.
- Blanda ägg, tomatpuré, kryddor, stekt lök och färs i bunken med ströbrödet, rör till en slät färs. Forma färsen till en limpa i en smord ugnssäker form.
- Grädda i mitten av ugnen ca 35 min.