Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
15 apr 2019

Köttfärslimpa

En saftig köttfärslimpa är god omväxling till köttbullar och pannbiff. Prova med lammfärs eller älgfärs för mer karaktär och servera gärna med saltgurka och gelé till.

Ingredienser

4 port

3 msk tomatpuré

2 tsk torkad timjan

1 tsk salt

1 krm peppar

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Låt ströbröd och mjölk svälla i 5 minuter i en bunke.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  4. Blanda ägg, tomatpuré, kryddor, stekt lök och färs i bunken med ströbrödet, rör till en slät färs. Forma färsen till en limpa i en smord ugnssäker form.
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min.

 

 

Annons

Fler recept