15 apr 2019

Fisksoppa

Den färdiga soppan förvandlas till en mustig soppgryta, rågad med smaker och dofter.

4 portioner

1 dl skalade räkor, ca 60 g

 

Skala rotsellerin. Skär rotselleri, savoykål och halva fänkålen i ca ½ cm stora tärningar. Hacka savojkålen. Strimla resten av fänkålen tunt och blanda med citron, salt och peppar. Ställ den åt sidan. Skär laxen i ca 2×2 cm bitar. Fräs de tärnade grönsakerna i smör-&rapsolja i en stor kastrull. Häll på soppan och koka upp. Lägg i laxen och låt sjuda ca 3 min. Toppa soppan med räkor och fänkålssallad.

Näringsvärden, per port

  • Energi:470 kcal
  • Protein:28 g
  • Kolhydrater:24 g
  • Fett:28 g

Recept: Arla foods

Annons

Fler recept