15 apr 2019

Glutenfri vegolasagne med Folke

En mustig och obeskrivligt god glutenfri lasagne med umamirik aubergine, krämig färskost, matiga gröna linser och en fyllig basilikadoftande tomatsås. Pricken över i:et är den heta pesto arrabiatan och Folke-osten som lyfter rätten till en helt ny smaknivå. Grädda lasagnen i ugnen till osten smält till perfektion och alla smaker gift sig.

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C.

Skala och hacka löken. Skär auberginen i små tärningar.

Fräs lök och aubergine i omgångar i oljan och pressa i vitlöken. Salta och peppra. Lägg upp i en bunke.

Häll linserna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Blanda linserna med lök, aubergine och pastasås.

Blanda cream cheese, mjölk och pesto. Riv osten.

Varva lasagneplattorna med cream cheeseblandningen och lins- och tomatsåsen i en ugnssäker form, avsluta med ett lager sås och den rivna osten. Tillaga lasagnen mitt i ugnen enligt anvisning på lasagneförpackningen.

Till servering: Servera gärna lasagnen med Svensk pesto och sallad.

Ingredienser 4 port:

  • 2gula lökar
  • 1aubergine
  • 3msk olja
  • 2vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • 2förp, kokta gröna linser (à 380 g)
  • 2förp pastasås tomat & basilika (à 390 g)
  • 200g färskost (av cream cheese-typ)
  • 2dl mjölk
  • 130g pesto arrabbiata
  • 2dl riven ost (gärna Folke)
  • 250g glutenfria lasagneplattor

Recept: www.ica.se

REKLGD1327
Glutenfri vegolasange med Folke
722886

REKLGD1327
Glutenfri vegolasange med Folke
722886

 

Annons

Fler recept

15 apr 2019

Fisksoppa

15 apr 2019

Våfflor