15 apr 2019
En mustig och obeskrivligt god glutenfri lasagne med umamirik aubergine, krämig färskost, matiga gröna linser och en fyllig basilikadoftande tomatsås. Pricken över i:et är den heta pesto arrabiatan och Folke-osten som lyfter rätten till en helt ny smaknivå. Grädda lasagnen i ugnen till osten smält till perfektion och alla smaker gift sig.
Gör så här
Sätt ugnen på 200°C.
Skala och hacka löken. Skär auberginen i små tärningar.
Fräs lök och aubergine i omgångar i oljan och pressa i vitlöken. Salta och peppra. Lägg upp i en bunke.
Häll linserna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Blanda linserna med lök, aubergine och pastasås.
Blanda cream cheese, mjölk och pesto. Riv osten.
Varva lasagneplattorna med cream cheeseblandningen och lins- och tomatsåsen i en ugnssäker form, avsluta med ett lager sås och den rivna osten. Tillaga lasagnen mitt i ugnen enligt anvisning på lasagneförpackningen.
Till servering: Servera gärna lasagnen med Svensk pesto och sallad.
Ingredienser 4 port:
- 2gula lökar
- 1aubergine
- 3msk olja
- 2vitlöksklyftor
- salt och peppar
- 2förp, kokta gröna linser (à 380 g)
- 2förp pastasås tomat & basilika (à 390 g)
- 200g färskost (av cream cheese-typ)
- 2dl mjölk
- 130g pesto arrabbiata
- 2dl riven ost (gärna Folke)
- 250g glutenfria lasagneplattor
Recept: www.ica.se