Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
15 apr 2019

Glutenfri vegolasagne med Folke

En mustig och obeskrivligt god glutenfri lasagne med umamirik aubergine, krämig färskost, matiga gröna linser och en fyllig basilikadoftande tomatsås. Pricken över i:et är den heta pesto arrabiatan och Folke-osten som lyfter rätten till en helt ny smaknivå. Grädda lasagnen i ugnen till osten smält till perfektion och alla smaker gift sig.

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C.

Skala och hacka löken. Skär auberginen i små tärningar.

Fräs lök och aubergine i omgångar i oljan och pressa i vitlöken. Salta och peppra. Lägg upp i en bunke.

Häll linserna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Blanda linserna med lök, aubergine och pastasås.

Blanda cream cheese, mjölk och pesto. Riv osten.

Varva lasagneplattorna med cream cheeseblandningen och lins- och tomatsåsen i en ugnssäker form, avsluta med ett lager sås och den rivna osten. Tillaga lasagnen mitt i ugnen enligt anvisning på lasagneförpackningen.

Till servering: Servera gärna lasagnen med Svensk pesto och sallad.

Ingredienser 4 port:

  • 2gula lökar
  • 1aubergine
  • 3msk olja
  • 2vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • 2förp, kokta gröna linser (à 380 g)
  • 2förp pastasås tomat & basilika (à 390 g)
  • 200g färskost (av cream cheese-typ)
  • 2dl mjölk
  • 130g pesto arrabbiata
  • 2dl riven ost (gärna Folke)
  • 250g glutenfria lasagneplattor

Recept: www.ica.se

REKLGD1327
Glutenfri vegolasange med Folke
722886
REKLGD1327
Glutenfri vegolasange med Folke
722886

 

Annons

Fler recept

15 apr 2019

Fisksoppa

15 apr 2019

Våfflor