Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Ekonomi | Mäklare 24 sep 2019

Mäklarna med femtio års lokalförankring

Array

Kompetent team med insikt i fastigheters alla typer, juridik och skatt

Kan man vara både lokal och internationell? Villanytt ställde frågan till ERA Axelssons Fastighetsbyrå som har en anrik historik i Kungälv, men samtidigt är en del av den internationella kedjan ERA. Joakim Tevell förklarar:

– Vi är starkt lokalförankrade i vårt älskade Kungälv ända sedan sjuttiotalet, och så kommer det alltid att vara. Med en av Europas största mäklarorganisationer i ryggen så kan vi erbjuda Bohuslän och Göteborg, med omnejd, ännu flera tjänster och kompetenser.

Fokuset på hela personalens kompetens är ERA Axelssons styrka, berättar Joakim:

-Visst. En av kollegorna har verkat längst på orten, av alla i hela branschen. En medarbetare kommer från Skatteverket och är bland annat expert på deklarationsfrågor kring närings-, jordbruks-, bostadsfastigheter. Det är många kunder som tackat henne för alla pengar hon sparat åt dem.

Regler och juridik

Joakim och kollegorna bjuder på ytterligare ett exempel på spetskompetenser hos ERA Axelssons:

-Vår medarbetare som tidigare arbetade på Lantmäteriet har en fantastisk kunskap om tomter, kluriga regler, registrering, servitut och mycket annat. Hennes snabba svar är verkligen uppskattade av både oss och kunderna.

ERA Axelssons Fastighetsbyrå och deras kunder har även stor nytta av syskonverksamheten, Axelssons Familjejuridik:

– Ja, fastighetsaffärer kan ju omfatta så många juridiska faktorer, som exempelvis rättigheter, skyldigheter, ansvar och arvsfrågor. Men, med vår unikt breda insikt så har vi lösningar och råd för allt, säger Joakim Tevell.

Det lokala området

Till kontoren i Kungälv, Lilla Edet och Ale inkommer säljuppdrag från Göteborg, Bohuslän och de östra grannkommunerna. Och dagligen kontaktas ERA Axelssons av intressenter och spekulanter från hela landet, som söker villor, lägenheter, gårdar och tomter i området.

Skärgårdsfastigheter har också blivit lite av byråns signum.

– Ja, just nu har vi några idylliska hus, med egna bryggor, sjöbodar och underbara lägen ute på öarna. Generellt så råder jag den som letar efter något speciellt att kontakta oss, för allt annonseras inte ut.

ERA Axelssons råd till säljare

– Ha koll på eventuella servitut. Att få nyttja en väg, eller kanske bygga en brygga, på grannens mark kan vara avgörande för en spekulant. Även grannars rätt att få använda din mark har såklart betydelse. Nöj er inte med ett gammalt skrivet avtal, utan kontrollera att servitutet finns i Lantmäteriets digitala register. Det gäller särskilt servitut som avtalades innan 1952, som kanske inte är verifierade, digitaliserade och sökbara.

– Besikta innan försäljning. Då vet spekulanterna vad de bjuder på, och den tryggheten attraherar flera budgivare. Om besiktningen görs senare så kan ju upptäckta brister tyvärr göra att köparen vill omförhandla eller till och med hoppa av.

– Välj en mäklare som visar engagemang för att uppnå ett bra resultat, och som har en konkret plan.

– Välj inte mäklare endast utifrån vem som ger dig högsta värderingen. Ifrågasätt varför denne tror sig kunna sälja ditt objekt till ett högre pris.

Annons