Tillagning
Burgare
- Sätt ugnen på 175 grader och tillred pulled porken enligt anvisning på förpackningen.
Pico de gallo
- Skölj och tärna tomaterna och skala och finhacka löken. Blanda i en skål och tillsätt finhackad basilika, skal- och limesaft, salt, peppar och olivolja. Blanda om ordentligt och låt stå till servering.
Coleslaw
- Strimla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel. Strimla eller riv äpplet.
- Blanda i en skål och tillsätt olja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar och massera kålen ordentligt med händerna.
Burgare
- Skölj och riv loss salladsblad.
- Ta ut köttet ur ugnen och tillsätt den medföljande såsen. Mosa in såsen ordentligt i köttet med hjälp av en gaffel.
Montering
- Stek bröden i lite smör i en stekpanna om du vill. Lägg ett salladsblad på undre delen och toppa med pulled pork, en ostskiva och pico de gallo.
- Lägg på den övre delen av brödet och servera med coleslaw.
Ingredienser 4 portioner:
Burgare
- 1 förpackning Pulled pork
- 0,5 st salladshuvud
- 4 st hamburgerbröd
- 4 skiva(or) ost, ca, 50 gram
Pico de gallo
- 2 st tomat(er)
- 0,5 st rödlök(ar)
- 0,5 kruka(or) färsk basilika
- 1 st limefrukt(er), skal- och saft
- 0,25 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 msk olivolja
Coleslaw
- 500 gram vitkål
- 1 st äpple
- 3 msk olivolja
- 1,5 msk vit balsamvinäger
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
Näringsvärde
- Kcal: 571
- Protein: 21 gram
- Fett: 38 gram
- Kolhydrater: 35 gram
Recept: Mari Bergman, www.tasteline.com