Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Byggnation | Trappor 10 dec 2021

Trapprenovering smidigare än de flesta anar

Många villahushåll har slitna och gulnade furutrappor, som avviker helt från den övriga renoverade interiören. Alla vet nämligen inte hur snabbt moderna trapprenoveringar går till, eller vilken stor påverkan det får på hela hemmet. Ett särskilt smidigt och rikstäckande koncept hittar Villanytt hos Formtrappan. Vi ber Jari Pannula förklara fördelarna.

Det finns många anledningar till att trappan sällan blir ansiktslyft:  Oro för hur slipningen ska damma ner hela hemmet, svårigheten att mäta stegytorna för att beställa renoveringssatser, eller kostnaden för att byta ut hela trappan. Allt det här slipper man, förklarar Jari:

-Ja, hela förändringen tar bara tre till fyra timmar, och trappan kan användas redan efter ytterligare några timmars torktid. Eftersom vi skapar nya stegytor i valfria färger och träslag, som monteras på de gamla trappstegen, så slipper man slipningen. Som villaägare behöver man inte heller mäta, utan man bokar ett kostnadsfritt hembesök och får då mätningen utförd av vår lokala representant.

En stor fördel med hembesöket är att man kan få alla tips för den egna trappans, ledstångens och övre räckets möjligheter att förnyas. Dessutom kan man på plats jämföra provbitar i olika nyanser och träslag, vilket gör stilvalet enklare.

 Smidiga steg

Villanytt hedrar smidigheten i att, som villaägare, kunna trycka på knappen för ett kostnadsfritt hembesök med mätning, råd, materialförslag och offert. Man behöver alltså inte själv leta upp en lokal representant. Det är dessutom enkelt att få en uppfattning om priset, även innan offerten. Det är nämligen ett fast pris upp till femton steg, vilket passar de flesta hem med vanlig våningshöjd.

-Att få hem en expert som tittar på trappan är mycket uppskattat. En del passar då på att även beställa målning av sidostycken, eller bygga in sättsteg, som döljer det man vill förvara bakom trappan. Har man mycket knarrljud så kan man begära en åtgärd för det. Men, eftersom de nya stegen är stabila, så stärks även de befintliga trappstegen så att tidigare knarr ofta minskas automatiskt, berättar Jari.

Hållbart koncept

Vi noterar att företaget centralt ansvarar för garantierna, vilket känns tryggt. Så, att byta ut en trappa är idag nästan alltid helt omotiverat.

-Renoveringen spar ju inte bara kostnader och byggtid i folks hem. Det är en hållbarare lösning med mindre materialåtgång, och dessutom drivs hela vår fabrik av solenergi.

Text: Tom Swales

Annons