Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Byggnation | Måleri/Tapeter 26 aug 2022

Smidigare att välja tapet och färg på nätet

Att fler villaägare handlar sina tapet- och färgvaror från vissa specialiserade e-färghandlare, i stället för den lokala färgbutiken, handlar inte bara om priset. Många av Villanytts läsare tycker att de mest utvecklade e-färgbutikerna har smidigare servicefunktioner. Särskilt för att visuellt testa färgsättningar, kombinera mönster, inspireras, räkna pris och åtgång. Villanytt frågade Martin Edsparr, på Familjetapeter som är landets mest besökta tapet- och färghandel på nätet: Vilka verktyg uppskattar hemmafixarna mest?

Många läsare har ägnat dagar i fysiska färgbutiker med att bläddra i alla varumärkens gigantiska tapetkataloger. Men, konsumenten är sällan intresserad av vilken fabrik som gjort tapeten. Man vill bara se de tapeter som motsvarar just den designstil, färg och prisklass som man söker – oavsett tillverkare. Martin instämmer:

-Sant. Användarvänligare verktyg och friare möjligheter är några anledningarna till att svenskar gör två miljoner besök årligen på webbplatsen. Idag är det den plats som många svenskar väljer för att lättare visualisera sitt hems nya färgsättning. Eller för att se vilka kulör- och mönsterkombinationer som populära influencers, stilikoner och proffsiga färgsättare föreslår, i massor av olika rumsmiljöer.

Många villa- och bostadsrättsägare uppskattar också shoppinglistan, med pris och materialmängd, som automatiskt genereras för varje vald färgställning och angiven rumsstorlek. Att slippa förhålla sig till fysiska öppettider, stå i butikskö och uppta butikspersonal under den långa beslutsprocessen nämns också som en anledning till att många väljer näthandel.

Lätt få fram de rätta valen

Villanytt noterar att Familjetapeter representerar alla kända tapetvarumärken. Så när vi anger våra önskade sökpreferenser så får vi verkligen fram de relevanta tapeterna.

-Som hemmafixare känns det tryggt att kunna betrakta de valda kulörerna, ytstrukturerna, mönstren eller glansigheten hemma i rätta miljön. Därför kan man enkelt beställa färg- och tapetprover. Färgproverna är handmålade på ett självhäftande A5-ark. Alltså, betydligt större än små rutor på förtryckta färgkartor.

Att lägga samman färg- och tapetprover för en komplett färgsättning, som ett moodboard, ger en mycket säker uppfattning om resultatet.

Erbjuder färdiga färgsättningar

Martin och teamet strävar hela tiden efter att förenkla för alla som vill sätta nya färger i hemmet.

-Ja, vi får ofta frågan ”vilken färg passar bäst till min tapet”. Därför har vi proffs som tagit fram kulörer och matchat dem mot våra mest sålda tapeter.

Vid en snabb jämförelse så uppfattar Villanytt att deras literpris på färg ligger under många andra butiker. Men innebär inte det dålig täckförmåga och att man behöver stryka jobbigt många gånger?

-Nej absolut inte. Vi valde tidigt att vi ska ha en högkvalitativ färg som är enkel att använda och framför allt ger ett snyggt resultat. Genom att sälja direkt till kund så kan vi kapa kostnader och hålla ett lägre pris. Färgerna är så täckande att det oftast räcker med två lager. Och konsistensen är särskild smidig att fånga upp och stryka ut med pensel och roller, intygar Martin.

Text: Tom Swales

Annons