Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Livsstil | Resmål 28 feb 2024

Så maxar du drömresan till världens hörn

Vad är det egentligen som skiljer resebyråns resor med den du bokar själv? Andreas Stolzenberg på Travel Concept berättar för Villanytts läsare varför det är en god idé att ta hjälp när drömresan ska bokas.

Maldiverna, Seychellerna, Mauritius. En lyxig tågresa. Kryssning över Medelhavet. Eller safariresan över savannen med the Big Five. Drömresor kan se olika ut men problemen är ofta detsamma. Inställda flyg, hotellrum som inte liknade bilden på nätet och konserten som hann sälja slut på biljetter.

– Vårt jobb är att bena ut vad du vill göra och att ge tips och råd. Vi samarbetar också med kvalitetssäkrande leverantörer på plats. De har stenkoll på allting. Visst är det dyrare än att boka själv. Men det är också en kvalitetssäkring. Det vi ofta möter är att man inte tagit med alla beräkningar och aspekter. Vi ser alltid till helheten och resan slutar inte förrän när kunden är hemma igen.

Det lilla extra

Så när ska man välja charter, boka själv online eller en resebyrå? Andreas menar att är man bara ute efter den billigaste flygbiljetten, till exempel till Paris, då kan man göra det själv. Men är man noga med sitt boende, önskar hjälp med evenemang på orten har man mycket att vinna med att ta hjälp med en resebyrå. Travel Concept ordnar de bästa hotellen, rummen uppgraderas i den mån det går och gästen får alltid lite extra uppmärksamhet.

– Du får två helt olika upplevelser. En resebyrå har den lokala expertisen och ett stort kontaktnät. Detta gör att vi har koll och kan få dig till de bästa på populära destinationer, men även till unika platser som du kanske aldrig har hört talas om. Vi vill helt enkelt att resan ska uppnå och slå dina förväntningar och att du ska kunna njuta av resan.

Travel Concept erbjuder även full conciergeservice tillsammans med Quintessentially.

– Vi kan därför hjälpa dig med att boka de bästa restaurangerna eller fixa biljetter till stora evenemang som Monaco Grand Prix, Wimbledon eller andra stora tävlingar. Du kan även få hjälp med att boka bord på gourmetrestauranger, besök på konstgallerier och utställningar. För oss är det viktigt att kunna leverera helheten.

Trygghet och säkerhet

Att använda sig av en resebyrå ger resenären också en trygghet, vilket kan vara skönt med tanke på omvärldsläget. En resebyrå som Travel Concept har också en 24-timmars service om flyget blir försenat eller inställt. Den som väljer en resebyrå slipper därför bli strandsatt på en flygplats.

– Många överraskas av att de får välgjord research med boende och service. Att man har någon vid sin sida som är med i hela vägen. Många tror att det bara är att boka, men mycket kan hända. Folk är inte så kaxiga när flyget blir inställt på andra sidan jorden. Händer det något på din resa finns vi bara ett samtal bort och där vi kommer göra allt för att lösa dina problem.

Andreas har ett sista tips:

– Vi ser ett annat bokningsmönster idag. Man bokar närmare tiden för när man vill resa. Det finns tyvärr en problematik i det, utbudet är begränsat och platserna tar slut. Så den som ska resa i jul behöver boka redan nu!

Text: Eva Rydinger

Annons