Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Byggnation | Fönster 5 jun 2022

Så hittar du rätt firma för fönsterbytet

Dags att byta fönster? Att välja fönstermontör i djungeln av företag inte helt lätt. Fönsterbranschen är hårt konkurrensutsatt och inte alla aktörer lever upp till vad de lovar. Victor Blomberg på offerttjänsten Fönsterexperter tipsar om en lösning som gör det enkelt och smidigt för villaägare i hela landet att hitta rätt firma för jobbet.

Att navigera i djungeln av företag som erbjuder fönstermontage är inte lätt. Att hitta en trygg aktör som kommer att genomföra jobbet med det resultat du önskar kräver ofta en hel del efterforskning.

– Du vill ju vara säker på att företaget du ska anlita är seriöst, har ekonomin i ordning och uppfyller de krav som ställs på ett fönsterföretag – utöver förstås att medarbetarna har rätt kunskaper och är duktiga på sitt hantverk, säger Victor Blomberg på offerttjänsten Fönsterexperter.

Ett tryggt och effektivt sätt är att ta hjälp av en offerttjänst.
– Vi på Fönsterexperter har tagit fram en lösning som gör det enkelt för privatpersoner runt om i landet att hitta ett företag som kan hjälpa dem. Vi är inte först med att tillhandahålla en offerttjänst på nätet, men vad som skiljer oss är de krav vi ställer på de företag som får vara en del av Fönsterexperter.

Offerter från granskade fönsterföretag

Att själv granska företagen du som villaägare kontaktar är ett tidskrävande och svårt arbete.
– När du väljer att använda Fönsterexperter är tjänsten självklart kostnadsfri och helt utan förpliktelse för dig som är villaägare. Du fyller i ett formulär på vår hemsida och får sedan upp till fem kostnadsfria offerter från garanterat seriösa fönsterinstallatörer som jobbar i ditt närområde. Alla företag är utvalda och noga granskade av oss vilket innebär en stor trygghet för dig som villaägare, säger Victor Blomberg.
I granskningen ingår bland annat:

  • att göra en kvalitetskontroll av personalens yrkeskunnande
  • att säkerställa att företaget har giltig F-skattesedel och en god ekonomi
  • att samla in omdömen från kunder och samarbetspartners.


Priset ska inte vara det avgörande
Du blir kontaktad av fönsterföretagen och slipper alltså själv ringa runt. Som nästa steg kommer företagen att göra ett kostnadsfritt hembesök. Då kan ni tillsammans diskutera dina tankar, behov och önskemål kring dina nya fönster. Du kan få tips och information samtidigt som företaget på plats kan bilda sig en uppfattning om arbetet som ska göras.
– Därefter kan du tryggt och enkelt jämföra och välja den leverantör som ger dig bäst villkor.

Lägsta priset är förstås en viktig faktor när du tar in offerter, men bör inte vara den enda som avgör ditt val av fönsterföretag. Jämför även leveransvillkor, betalningsvillkor och garantiåtaganden samt förstås omdömen från tidigare kunder.

Annons