Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Fritid | Livsstil | Sport 23 okt 2018

När du vill ha ut mer av skidåkningen

Array

Är du sugen på en annan skidupplevelse, med ännu bättre snö, på högre höjd och med massor av soldagar? Då väntar härlig skidåkning i Pyrenéerna. Men vänta inte för länge med att boka, i år tar resorna slut ovanligt snabbt.

– Traditionellt sett har vi svenskar börjat åka skidor i svenska fjällen. När man sedan blivit stadigare i svängarna beger man sig till Alperna.

Men efter det finns det inte så många alternativ. Om man inte satsar på Kanada, USA eller Japan. Därför är vi väldigt glada att kunna erbjuda skidåkning i Pyrenéerna. Här väntar en fantastisk semester med frisk luft, god mat och utmanande pister, säger vd Ulf Östmark, ägare och vd för Quality Travel, som arrangerat skidresor till Pyrenéerna i tio år nu.

Att det dessutom är 300 soldagar per år gör ju inte direkt saken sämre. Och trots att orterna ligger 100 mil söder om Alperna håller snön i Pyrenéerna ändå bättre kvalitet, tack vare en åkhöjd på cirka 2500 meter.

Årets nyhet Baqueira, är uppdelat i tre sektorer: Baqueira, Beret och Bonaguia. Alltär sammanbyggt i ett skidsystem med 157 km pist, som gör det till Spaniens största skidort och större än flera av Alpernas skidorter. Här är det både snösäkert och väderstabilt.

Andorra bjuder på totalt 300 km pist och är dessutom ett taxfree-paradis som gör det extra prisvänligt.

– På dessa destinationer tar du av dig skidjackan och njuter av soligt och skönt väder, oavsett om det är januari eller april. Det är precis vad vi svenskar behöver. Alla som kommer hit säger wow och bokar igen och igen. Eftersom gästerna också berättar för sina vänner har vi haft en väldigt bra tillväxt.

Från åtta svenska flygplatser

– Priserna är generellt 20 procent billigare än motsvarande resa till Alperna. Och väl på plats kan du sitta på restaurang och gotta dig med en bra flaska Rioja för bara en dryg hundralapp eller äta en gourmetlunch till samma pris som dagens rätt hemma.

Säsongen varar från december till april. Resorna utgår från hela åtta flygplatser i Sverige och Quality Travel skräddarsyr resan utifrån dina önskemål. Här finns många hotell att välja bland och nästan alla är liftnära och de flesta fyrstjärniga. Men skynda dig på! Den långa, soliga sommaren har gjort att många väljer skidresan framför solsemestern i år, så mycket är redan bokat.

– Det är tråkigt när folk ringer för sent och man inte kan erbjuda någon resa. Så om du har bestämt dig, boka. Om du gillar Alperna kommer du älska Pyrenéerna!

Text: Maria Felldin

Annons