Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Inredning | Möbler 1 nov 2023

Hela kontoret i en möbel

Att jobba hemifrån brukar betyda att arbetsplatsen sprider ut sig över hela hemmet, eller att man tvingas ”offra” ett separat rum till arbetet. En elegantare och effektivare lösning är kontorsmöbeln Thea. Den innehåller hela kontoret, kan placeras överallt och när arbetstiden är över så stänger man luckorna. Upphovsmannen, Alejandro Rosales Trinchet på den svenska designstudion Working On My Own, förklarar fördelarna.

Otydliga gränser mellan fritid och arbete hindrar effektiviteten i arbetet lika mycket som avkopplingen på fritiden. Men de flesta säljare, designers, ingenjörer, kommunikatörer, mediaskapare eller administratörer behöver inte ett helt rum för hemarbetet.

-Verkligen inte, instämmer Alejandro. När jag ritade Thea Hemarbetsplats så planerade vi noggrant in alla funktioner, ytor och förvaringar som de flesta behöver. Förutsättningarna för teknisk utrustning är genomtänkta och smidiga, och det är riktigt bekvämt att jobba i Thea. Jag gör det varje dag, och flera med mig, så ergonomin har varit viktig under utvecklingen. Många älskar att man inte behöver städa undan jobbet när man ska sluta, utan man stänger bara luckorna.

Alejandro insåg hur viktigt det är för alla att kontoret, när det är stängt, ska se snyggt ut och smälta in i hemmet.

-Med tjänsten ”Designa din Thea” kan du välja modell, träslag, belysning, knoppar, färg på benen, gångjärnen och annat för att matcha möbeln till ditt hem och dina behov.

Även för familj och fritid

Även om man inte arbetar hemifrån så har de flesta hushåll någon form av kontorsplats. Fritiden består ju också av digital kommunikation, planering, sociala medier, bankärenden, shopping, spel, underhållning, mediekonsumtion, surfande och sökning efter information. Villanytt ser att Thea kan bli den platsen som man kan öppna, stänga och även förvara alla fysiska handlingar, pärmar och dokument i. Alejandro, på Working On My Own, tillägger:

-Hela möbeln är skapad för moderna behov, estetiska önskemål och nutidens utrustning. Alla sladdar kan dras dolt på baksidan och som helhet ger Thea harmoni i hemmet, även om man har sin arbetsplats mitt i det. Det skiljer Thea från många andra kontors- och kombinationsmöbler, som är kvar i de gamla behoven, tar mer plats och stör hemkänslan.

Genomtänkta lösningar

Några väl genomtänkta detaljer är exempelvis att skrivbordsskivan är av glas, vilket ger en luftigare look, mindre skugga över golven samt mer ljus och synlighet till förvaringslådan och det nedre skåpet. Att hela möbeln står upplyft på ben bidrar till intrycket av lätthet, och gör golvet lättstädat. Eftersom Thea fästs mot väggen, så står den stabilt även när man belastar hela bordsytan, samtidigt som möbeln upptar minimal yta av rummet. Dessutom är skåpluckorna smart vinklade så att de ger en bredare avskärmad rumskänsla, när kontoren är öppet. Hela möbeln känns kvalitativ, på en annan nivå än de enklare kontorslösningar som man hittar på många varuhus.

– Det bästa är att det personliga arbetsutrymmet är stort, samtidigt som möbeln gör både kontorslandskap och hem mindre trånga, avslutar Alejandro.

Text: Tom Swales

Annons