Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Inredning 4 maj 2022

Göm inte undan dina kläder

Det finns alternativ till att förvara dina kläder i skåp och garderober, lösningar som ger dig mer luft, utrymme och flexibilitet i ditt hem. Camilla Bader på RackBuddy berättar hur och ger tips och inspiration.

För många av oss är våra kläder en del, en viktig del, av vår personlighet. Vi investerar både tid, tankar och pengar i vad vi har på oss. Så, varför gömma undan kläderna i skåp, byråer och garderober när vi inte använder dem?

Mer utrymme med öppen lösning

– Visa upp dina kläder istället! Med en öppen lösning för klädförvaring kan du ha dina kläder framme och låta dem vara med och forma identiteten i ditt hem, på samma sätt som dina möbler och tavlor. En öppen klädställning istället för en sluten garderob kan dessutom ge ditt hem mer utrymme istället för att ta upp utrymme, och samtidigt bidra till det estetiska uttrycket, säger Camilla Bader på danska designföretaget RackBuddy, vars egenutvecklade system för öppen klädförvaring är ett bra exempel.

Företagets grundare letade själva en gång efter en stabil, öppen och snygg garderobslösning till sin lägenhet men hittade ingen och tog saken i egna händer. Grunden för sin lösning fann de på ett oväntat ställe: hos järnrör som egentligen är gjorda för industrin.

Skräddarsy din klädställning

– Vårt system för klädförvaring består av moduler av järnrör som kan kombineras ihop på olika sätt och kompletteras med till exempel krokar och hyllplan och lådor av trä. De kan stå för sig själv eller fästas i vägg och tak på olika sätt. Järn är ett material som är skapat för att hålla och ger en industriell känsla som många gillar idag. Det har förstås också fördelen att klara hög vikt.

En bra öppen klädförvaring låter funktionalitet, formgivning och flexibilitet gå hand i hand för att stöda var och ens individuella stil och behov. Med ett system uppbyggt av moduler kan du bygga till och bygga om ditt förvaringssystem efter nya förhållanden, till exempel om du flyttar eller möblerar om.

– Hos oss kan du även få hjälp att skräddarsy din helt egna lösning utifrån våra moduler. Vårt designteam tar fram 3D-ritningar med olika förslag efter dina önskemål, oavsett om det är en enkel klädhängare, en klädkammare eller ett hyllsystem. Allt du behöver är en idé.

Annons