Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Trygga leveranser Trygga leveranser
Bra kundservice Bra kundservice
Kultur 24 jul 2020

Galen, glad och färgstark konst i Dali-anda

Du kan inte sluta le och fascineras av konstnär Marja Skogs unika tavlor. Hela tiden hittar du nya saker och vinklar och visst kan du känna lite av Salvador Dali svepa förbi. Med mycket färg och humor skapar hon konst att förundras över.

Ateljé Måsen i Vellinge, Skåne, var tidigare en affär med stora fönster. Här har Marja Skog sin plats i livet och tillbringar mycket tid med att fundera ut nästa drag i sin samling av galna tavlor. Hon målar i olja och ibland kanske lite akryl, och gärna i stora format.

Tidigt på morgon tar hon med sig en kopp te och hunden in i ateljén och avbryter mest för att rasta hunden eller kanske få  i sig en bit mat.

Jag älskar att måla, det är ett måste, säger Marja Skog. Men det tar tid att bli klar. En målning kan få stå i månader innan jag tar fram den igen och färdigställer tavlan eller målar över den.

Vet inte vad inspirationen kommer ifrån

Marja Skogs tavlor är annorlunda och spännande. Vad får inspirationen ifrån?

Ja, säg det. Det är själva målandet som styr även om jag från början haft en idé, säger hon. Jag fotograferar mycket och har som research för mina tavlor.

Marja jobbade som lärare i 35 år och gick många kvällskurser i akvarellmålning och skulptur. Studerade sedan tre år på Skånska målarskolan.

Dessa utbildningar är bland det bästa jag har gjort i livet, säger hon. Jag har utvecklats med åren och nu hittat min egen stil.

Text: Sabine von Borgstede

 

Marja Skogs fantastiska bilder hittar du på:

Hemsidan: Marjaskonst.se

Instagram:marjaskog

https://konstrundanonline.se/

https://oppnasinnen.org/platser/marja-skog-2/

Håll utkik efter kommande utställning i Malmö, galleriveckan 24-27 september.

Annons