Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt

Effektiv hjälp av arbetsglada veteraner

Veteranpoolen samlar ett helt gäng pensionärer som tycker det är så roligt att arbeta så att de vill fortsätta med det, trots sin ålder som i vissa fall är en bit över 80 år.

– Den äldste veteranen kan till och med vara förälder åt den yngste hos oss, säger Karin Högman, marknadskommunikatör på Veteranpoolen.  Med kunskap och engagemang kan de göra stor och snabb skillnad hemma hos dig. Veteranpoolen bildades 2008 strax efter att RUT och ROT infördes och var då det första tjänste- och bemanningsföretaget med pensionärer. Idag också det största.

Redo från Norrland till Skåne, finns dessa 10 000 pensionärer som fördrar att jobba då och då, på sina egna villkor. På västkusten finns inte mindre än 1500 arbetsglada till din tjänst. Tjänsterna de utför är både många och breda. Hjälp i hemmet är till exempel en stor kategori som innefattar alltifrån hämtning på förskola, lämning till fritidsaktiviteter, städning och tvättning. En annan är hantverk.

Rätt veteran på rätt på plats

– Framförallt handlar det om mindre projekt, till exempel bygga altan, snickra, måla och tapetsera eller få upp de där listerna som aldrig kommit på plats. Eftersom Veteranpoolens veteraner bara jobbar ca 15-20 timmar per månad kan de oftast ta uppdrag med kort varsel. Bland hantverkarna finns även elektriker, murare, vvs-tekniker och fixare.

– Vi är noga med att lyssna av uppdraget för att sedan koppla ihop med rätt veteran. Ytterligare en stor kategori är trädgårdsarbete. Här kan du få hjälp med att klippa gräset, beskära träden, rensa och röja och få allt kört till tippen, förbereda för hösten och så småningom när det är dags – plocka fram, olja in möbler och fixa trädgården inför vårsäsongen.

– Nytt sedan 1 augusti i år är att trädbeskärning ingår i RUT-avdraget. Även IT-tjänster. Förutom att jobba mot privata kunder riktar sig Veteranpoolen även till företag. Bland uppdragen finns också de av lite mer udda karaktär. Som tomte till julafton. Det är få som vet allt vad vi gör och kan erbjuda. Oavsett uppdrag är det alltid på de anställdas villkor. De kan alltid tacka nej till ett uppdrag och bestämmer själva när de vill jobba. Många har väldigt roligt tillsammans och därför väljer de att fortsätta arbeta. Man känner sig både behövd och bekräftad och har skoj på jobbet. Och lönen sätter ju guldkant och kan finansiera fritidsintressen eller resor. Så är du ålders- eller avtalspensionär som känner att det vore härligt att fortsätta jobba, antingen med det du har gjort tidigare eller genom att testa nytt finns det alla möjligheter i världen hos Veteranpoolen. Och du som behöver hjälp med din att-göra-lista därhemma, är det kanske läge att äntligen beta av den.

Annons