Hög produktkvalitet Hög produktkvalitet
Snabba leveranser Snabba leveranser
Fri frakt på allt Fri frakt på allt
Homestyling | Inredning 24 mar 2020

Möbler – Designa och bygg dina egna

Svenska Inredningsrör är företaget som säljer unika, handtillverkade möbler och inredningsdetaljer av robusta stål- och kopparrör. Men har du en egen idé om hur du vill designa din hylla eller ditt bord så säljer de även lösa delar till ditt projekt, så att du kan montera hemma, i lugn och ro, utan verktyg. Har du en idé kan du förverkliga den idag, välj om du vill använda rustika stålrör eller vackra kopparrör som ständigt ändrar utseende och färg, och bygg din egen favoritmöbel i en läcker industriella stil.

Grundidén till företaget enkel. Precis lika enkel och smidig som en av deras bästsäljare, klädställningen med hylla, som kommer i rejält stålrör och med en vacker hylla av massiv ek. De kunde inte hitta den typen av rå inredning någonstans som de eftersökte och ville ha i sitt eget hem. Så allting startade med att de började att bygga möbler och inredning åt sig själva. Sedan flöt allting på, och nu har de ett fullskaligt företag som specialiserar sig på att sälja annorlunda möbler, som sticker ut som verkligen syns i hemmet eller i butiken. Idén bygger också på att man skall återanvända istället för att köpa nytt.

– Vår idé bygger på att man alltid skall kunna bygga om sina möbler. Istället för att slänga och köpa nytt så kan man ta sin klädställning från Inredningsrör, skruva isär den och tillsammans med några andra delar bygga till exempel ett soffbord eller en hylla. Vi försöker att påverka dagens ”konsumtionssamhälle” och vi vill att man skall ge nytt liv i sina gamla möbler istället för att köpa nytt, säger Johan Lindberg, Vd och grundare.

På deras hemsida finns deras rustika och coola hyllor, sidobord, ljusstakar och vinställshållare och alla är väldigt populära hos köpare omkring i Sverige. Som liksom förstärker trendigheten i hemmet med sin råa och industriella stil. Och alla dessa produkter går att köpa som färdig byggsats eller som färdig produkt.

-Både våra bord och klädställningar är väldigt omtyckta. En klädställning från Inredningsrör håller för många gånger mer än motsvarande klädställningar där ute. Här får du plats med kläder som väger 70-80 kg utan problem, säger han.

Men har du din egen idé, så finns ett stort lager rör, som koppar- och vattenrör, som mått-anpassas efter dina behov och du har möjligheten att bygga vad du vill i princip. De säljer även väggfästen, böj- och T-rör samt ett speciellt lim, som man använder för att fästa ihop kopparrören med olika delar. Här kan du även finna kedjor, vajer, krokar och skruvkrokar.

– Vi vill såklart att våra kunder skall hitta allt på samma ställe och det är verkligen svårt att hitta tex kedjor i samma färg som kopparrören. Det är dessutom väldigt smidigt att hänga upp rören med både vajer och kedjor, säger Johan. Svenska Inredningsrör arbetar också med att inreda med kopparrör och stålrör för caféer och restauranger, främst till olika typer av bardiskar. Johan rekommenderar verkligen att prova på att bygga ihop sin möbel med deras produkter.

-Man får det ju verkligen som man vill ha det och man behöver inga verktyg. Vi kan också rekommendera att man börjar att bygga något enkelt, ex en handdukshängare eller en ljusstake, så att man förstår hur smidigt det är med våra rör, avslutar han.

 

Text: Linda Johansson

 

Sugen på mer tips? Läs vår senaste artikel om att köpa nytt spabad.

Detta gäller för attefallshus efter den 31 mars 2020.

 

Annons