Byggnation Byggnation
Inredning Inredning
Livsstil Livsstil
Golv/Mattor | Inredning | Möbler 2 feb 2021

Bostadsförsäljning ”on demand”

Har du någon gång sålt din bostad vet du att det är en lång process och ett tidskrävande arbete inför fotografering, inför visning nummer ett, inför visning nummer två etc. Inte sällan tar det månader. Men det går att lösa snabbare och enklare.

Dilemmat om du ska köpa bostad innan du säljer nuvarande eller tvärtom är något av ett moment 22 som de flesta människor i flyttsituation ställs inför. Att ha friheten att själv välja när du vill köpa, sälja och flytta kan låta som en dröm men är fullt möjligt. Micha Lindqvist, Movesta, berättar hur.

Försäljning ”on demand”

Många branscher har utvecklats och erbjuder numer tjänster ”on demand”. Till exempel retail där e-handel vuxit stort på senare år och underhållningsbranschen som utvecklat tjänster som Spotify, Netflix med flera.

– Att bostadsmarknaden inte kommit dithän kom jag att tänka på i samband med att en släkting till mig behövde flytta med kort varsel, och halva familjen tvingades ingripa för att rodda bostadsförsäljningen.
Micha och hans familj letade efter en snabb, men också smidig, lösning för att bli av med bostaden men fann ingen. En fundering kring bostadsbranschen tog fart och Micha insåg att han var långt ifrån ensam om att sakna en lösning för smidig och enkel bostadsförsäljning med tryggheten i att veta att en köpare alltid finns. Movesta föddes.

Snabbt, enkelt & tryggt

Snabba bostadsaffärer är inte för alla. Men tillfället kan uppstå i livet där en snabb, enkel och trygg affär är önskvärt. Kanske ska du flytta utomlands inom kort och hinner inte rodda kontakt med mäklare, städning och styling inför fotografering, inför visning nummer ett och inför visning nummer två. Kanske har du hittat ditt drömhus och vill slå till men vågar inte innan du sålt din nuvarande bostad. Det kan också handla om dödsbo och arv. Skälen kan vara många menar Micha.

– Du vill helt enkelt veta att du alltid har möjlighet att sälja din bostad snabbt och smidigt. På det viset kan du leta efter ditt nya drömhem utan att riskera dubbla boenden.

Gör det enkelt

Ska du sälja och vill eller har behov av att sälja snabbt kan du numer själv enkelt klicka i information om din bostad för att inom ett dygn få ett bud baserat på marknadsdata i realtid samt en dataanalys av just ditt hem.
– Är du nöjd med budet sker en inspektion av bostaden så snart du har tid. Det sista som sker är undertecknande av kontrakt tillsammans med en mäklarpartner. Du bestämmer själv datum för frånträde och har försäljningssumman på ditt konto inom några dagar. Du behöver inte ens städa. Snabbare kan det inte gå och enklare kan det inte bli.

Bostadsförsäljning ”on demand” har funnits i USA i flera år och är en affärsidé som växer sig allt starkare i stora delar av Europa, så också i Sverige.

 

Jessica Roos Rahmquist

Annons